Pelargonium φροντίδα και διάδοσης

Pelargonium (γεράνι)

Pelargonium (Pelargonium) ανήκει στην οικογένεια Geraniaceae. Άλλες, πιο κοινή ονομασία αυτού του λουλουδιού - γεράνι. Ίσως θα εκπλαγείτε, αλλά το σπίτι σε αυτό το υπέροχο και τόσο φίλος με όλους μας από το εργοστάσιο της παιδικής ηλικίας είναι η Νότια Αφρική. Αυτό Pelargonium, που όλοι γνωρίζουμε, εμφανίστηκε στην Ολλανδία στο XVI αιώνα, και στην Ευρώπη ήρθε στο τέλος του XVII - αρχές του XVIII αιώνα. Στην αρχή θεωρήθηκε εξωτικά λουλούδια, αλλά πολύ σύντομα, ήδη από τον XVIII αιώνα, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής.

Ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος συνέχεια αναπαραγωγής εργασίες για την απομάκρυνση πολλών υβριδίων και ποικιλιών αυτού του είδους της διευρυμένης διαφοροποιημένο και νάνος μορφές, καθώς και ποικιλίες με λευκά, δύο-χρώμα και διπλά λουλούδια. Σήμερα υπάρχουν περίπου 280 είδη ετήσιων και πολυετών Πελαργόνια, με την εμφάνιση των ποωδών φυτών, θάμνων και νάνος θάμνους.

Λατρεύω αυτά τα χρώματα σε όλο τον κόσμο λόγω της ανθεκτικότητας τους, ευκολία συντήρησης και αναπαραγωγής και τη δυνατότητα να ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μεγάλα πολύχρωμα μπουμπούκια. Όπως έχουμε πει, ποικιλίες πελαργόνιο είναι πολυάριθμα. Μπορούν να ανήκουν σε μία από τις 6 ομάδες: μια διζωνική (κηπευτικά)? plyuschelistnym (ampelnoe)? Αγγλικά Μεγανθής (βασιλικό ή το σπίτι)? διαφοροποιημένα? αρωματική? χυμώδεις.

Οι τρεις τελευταίες ομάδες είναι ενδιαφέρουσα κυρίως για τα φύλλα του? Grandiflora γεράνι μπορεί να αναπτυχθεί μόνο στο δωμάτιο? αλλά ο σκοπός της διζωνικής Pelargonium και plyuschelistnoy που μπορούν να πολλαπλασιάζονται με σπόρους, διακόσμηση κήπου και μπαλκόνι.

Pelargonium - καλλιέργεια και φροντίδα

Αυτό το λουλούδι αγαπά τη θερμότητα και το φως. Η βέλτιστη καθεστώς για την καλλιέργεια του στην θερμοκρασία δωματίου σπίτι βούληση, το χειμώνα αισθάνεται καλύτερα σε μια θερμοκρασία από 8 ° C έως 10 ° C.

Με την έλλειψη του φωτός το φυτό μειώνει την ανθοφορία της. Ωστόσο, το άμεσο ηλιακό φως λουλούδι ανέχεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε εσωτερικούς συνθήκες εκτροφής είναι καλύτερα να pritenyat από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο. Επίσης Pelargonium αρέσει το διάστημα, έτσι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πνιγεί στέκεται κοντά στο εργοστάσιο.

Το πότισμα θα πρέπει να είναι άφθονη, καθώς το έδαφος στεγνώνει, η οποία δεν μπορεί να είναι pereuvlazhnyat να μην γεμίσει το ριζικό σύστημα. Το χειμώνα, το πότισμα πρέπει να μειωθεί. Ψεκάστε το φυτό δεν είναι απαραίτητο, μπορεί να βλάψει τα πέταλα λουλουδιών. Σε γενικές γραμμές, η φροντίδα δεν είναι καλύτερο να ρίχνουμε νερό πάνω του, θα αντιμετωπίσει πιο εύκολα από ό, τι περίσσεια υγρασίας.

Το καλύτερο από όλα τα λουλούδια αναπτύσσονται σε ένα θρεπτικό μείγμα χώματος κατασκευασμένο από ίσα μέρη ελήφθησαν στην κηπουρική γης, τύρφη και άμμο. Να είστε βέβαιος να ασχοληθούν με καλή αποστράγγιση, θα πρέπει επίσης να παράγουν περιοδικές χαλάρωση του εδάφους σε γλάστρες για την παροχή πρόσβασης αέρα στις ρίζες και μην σαπίσουν οι ρίζες.

Όταν αυξάνεται Pelargonium μεγάλη σημασία είναι το μέγεθος του pot. Αυτός επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του ριζικού συστήματος. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι καλύτερο λουλούδια σε μικρές γλάστρες, τότε και τα λουλούδια πιο όμορφη και πιο φωτεινή. Οι μεγάλες γλάστρες συμβάλλει στην ανάπτυξη του Μπους και την ένταση της ανθοφορίας.

1

Για την ενίσχυση της διακλάδωσης και το σχηματισμό του θάμνου και τα φυτά στέμμα κάνει τσιμπημένο, όπου έχει αφαιρεθεί η αυξανόμενη σημείο. Αυτό πρέπει να γίνει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Λουλούδι ανταποκρίνεται ευγνωμοσύνη για λίπασμα. Κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης θα πρέπει να είναι ένα μίγμα από ανόργανο ή υγρού λιπάσματος κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας - λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φωσφόρο και λιγότερο - άζωτο. Διατροφή κάνουμε κάθε εβδομάδα, από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Pelargonium - μεταμόσχευση και αναπαραγωγής

Τα νεαρά φυτά απαιτούν ετήσια μεταμόσχευση ή τουλάχιστον το ανώτερο στρώμα του εδάφους αντικατάστασης. Για τη μεταμόσχευση πάρει ένα μικρό δοχείο, αλλιώς θα αναπτύξει ισχυρή βλαστούς, αλλά το εργοστάσιο δεν θα ανθίσει. Μεταμοσχευθούν το σε ένα μίγμα του χλοοτάπητα, φύλλα, χούμο γη (δύο μέρη) και άμμο (ένα μέρος).

Πελαργόνια μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους και μοσχεύματα. Στην πρώτη περίπτωση είναι φυτά που ανθίζουν πιο άφθονα από εκείνες που αναπτύσσονται από μοσχεύματα. Η σπορά των σπόρων που παράγονται κατά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, βάζοντάς τα στο βρεγμένο έδαφος και μικρή κάλυψη του εδάφους για φύτευση. Μετά τον ψεκασμό με έναν αυξητικό παράγοντα με δοχείο σπόρο ή καλύπτεται με γυαλί φιλμ και διατηρείται σε θερμοκρασία από 20 έως 24 βαθμούς, διαβροχής περιοδικά. Μετά την ανάδυση (μετά από 1-2 εβδομάδες) αναπτύχθηκαν σπορόφυτα κατάδυση και σε μία θερμοκρασία από 16 έως 18 μοίρες με καλό φως περίπου 6-8 εβδομάδες, μετά την οποία μεταμοσχεύθηκαν σε ένα σταθερό δοχείο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι λουλούδι πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα, αυτή η μέθοδος είναι απλούστερη και ταχύτερη από ό, τι το πρώτο. Ριζοβολία μοσχευμάτων διεξάγεται το Φεβρουάριο-Μάρτιο και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κόβοντας το βλαστό ακρορριζικό ριζοβολία έχοντας 2-3 φύλλων και μήκος 5-7 cm. Podvyaliv μοσχεύματα στη σκιά για περίπου μία ημέρα και εμβαπτίζεται τους στο συνθλίβονται άνθρακα, βάζουν σε ένα ελαφρύ μείγμα και περιέχουν σε μία θερμοκρασία από 20 έως 22 μοίρες. Δεν χρειάζεται να καλύψει τα μοσχεύματα. Σε ριζοβολία με τον τρόπο αυτό διαρκεί περίπου ένα μήνα.

Pelargonium - πιθανές ασθένειες και τα παράσιτα

Αν κάνετε λάθη στη φροντίδα ενός φυτού, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει την εμφάνισή του.

Έτσι, η έλλειψη ή περίσσεια φύλλα υγρασία κιτρινίζουν και πέφτουν. Αν οι άκρες των φύλλων γίνονται κόκκινα - ως εκ τούτου, το φυτό είναι κρύο, στερείται τη ζεστασιά, τα φύλλα πέφτουν - αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη του φωτός. Όταν το βρέξιμο του εδάφους υδαρής μαλακά μαξιλάρια μπορούν να εμφανίζονται στα φύλλα.

Geranium μπορεί να υποφέρουν από μια τέτοια ασθένεια, όπως μελάνωση, όπου λόγω μυκητιακή προσβολή συμβαίνει μαυρίζει στελέχους βάσης. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαποτισμένο έδαφος ή σφραγίδα που αποτρέπει την αποστράγγιση. Η πρόληψη αυτής της ασθένειας είναι η αποστείρωση του εδάφους πριν από τη φύτευση και το πότισμα το καθεστώς συμμόρφωσης.

Επίσης, λόγω της πλημμυρισμένη εδάφους μπορεί άρρωστος πελαργόνιο βοτρύτη. Από τα φύλλα σε αυτή την περίπτωση, ένα γκρι μούχλα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις πληγείσες φύλλα και φυτικά διαδικασία συστημική μυκητοκτόνο, μειώνοντας το πότισμα και συχνά αερίστε το δωμάτιο.

Όπως μπορείτε να δείτε, τη φροντίδα των φυτών Pelargonium δεν είναι περίπλοκη. Ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες για την αναπαραγωγή του, μπορείτε να πάρετε όμορφα φυτά που θα σας ενθουσιάσει με όχι μόνο μια όμορφη πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες, δημιουργώντας μια θετική και ειρηνική αύρα στο δωμάτιο.

© 2012-2018 «Η γνώμη των γυναικών.» Κατά την αντιγραφή υλικά - αναφορά στην πηγή είναι υποχρεωτική!

Αρχισυντάκτης της πύλης Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: +7 (965) 405 64 18

Pelargonium: φροντίδα, διάδοση και μεταφύτευση στο σπίτι

Pelargonium - ένα φυτό της οικογένειας των Geraniaceae, είναι ευρέως γνωστό ως γεράνι. Ένα ενδημικό φυτό της Νότιας Αφρικής, το οποίο απαντάται στις ξηρές και θυελλώδεις περιοχές.

Γεράνι - ένα βότανο, θάμνος ή θάμνος. Λόγω unpretentiousness και πλούσια ανθοφορία, είναι πολύ δημοφιλής για εσωτερική, μπαλκόνι και κήπο αυξάνεται.

Η αγάπη του Pelargonium θρέψει όχι μόνο η Σοβιετική γιαγιά, αλλά και τους κατοίκους της Ευρώπης, διακόσμηση ενεργά μπαλκόνια και λότζες τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα φυτά που αναπτύσσονται σε μεγάλες γλάστρες, κατσαρόλες και «δωρεάν» το χώμα στον κήπο, ανθίζει μέσο.

ποικιλίες ειδών Pelargonium

Απλά Pelargonium γένος έχει περίπου 250 είδη, σύμφωνα με την οποία, με τη σειρά του, εμφανίζεται πολλές ποικιλίες.

Τα πιο δημοφιλή και κοινά είδη:

 1. Royal (aka grandiflora) - που χαρακτηρίζεται από μεγάλα λουλούδια με πέταλα χρώση ζωνική. Μέση, πάντα σκοτεινό και βελούδινη, και οι άκρες είναι πολύ φωτεινό?
 2. Plyuschelistnaya (ή του θυρεοειδούς) Pelargonium διαφορετικά γυαλιστερά φύλλα και τα πέταλα βελούδινη λουλούδια. Στελέχη της συνήθως αυξάνεται έως και 1 μέτρο σε μήκος, καθιστώντας το είδος του θυρεοειδούς δημοφιλές για τη διακόσμηση των μπαλκονιών και λότζες?
 3. Ζώνη - ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του είδους είναι μια διζωνική χρωματισμό των φύλλων, η ακμή είναι πάντα ελαφρώς ελαφρύτερο κέντρο. Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά είδη και με βάση αυτό εμφανίζεται πολλές ποικιλίες?
 4. Άγγελος διάφορα αρωματικά φύλλα και τα άνθη της, όπως πανσέδες. Το μόνο μειονέκτημα είναι η σταδιακή μείωση των χρωμάτων του φθινοπώρου?
 5. Αρωματικά Pelargonium αναπτυχθούν αρκετά μεγάλο και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται συχνά για κήπους εξωραϊσμού. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί έχει μια πολύ εύθραυστη στελέχη τα οποία μπορεί να σπάσει σε ισχυρούς ανέμους.

Φροντίδα στο σπίτι για αρχάριους

Από μόνη της, η φροντίδα των φυτών Pelargonium απλό, και είναι ιδανικό για αρχάριους κηπουρούς ή όποιον δεν αρέσει να βρωμίσει γύρω με τα φυτά. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες, και να παρακολουθεί την κατάσταση του γερανιού. Αν κάτι πάει στραβά, για παράδειγμα, να ξεχάσετε για το πότισμα των φυτών, τα πάντα θα είναι σαφές στην εμφάνιση.

Pelargonium - photophilous των φυτών μπορεί να αντέξει σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Το καλύτερο μέρος για την τοποθεσία του είναι νότια, ανατολικά ή δυτικά. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι ζεστός, πελαργόνιο μπορεί να «ρίξει» σχεδόν όλα τα φύλλα και τα άνθη παραμένουν μόνο.

Ως εκ τούτου, σε περιοχές με θερμά κλίματα, και στο ύψος του καλοκαιριού, είναι καλύτερα να αφαιρέσει το φυτό από τη νότια πλευρά. Αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια, δεδομένου ότι κίνηση δεν επηρεάζει τα γεράνια.

Σε γενικές γραμμές, ο φωτισμός θα πρέπει να είναι άνετο, ιδανικό φως της ημέρας είναι 16 ώρες. Με την έλλειψη του φωτός τα στελέχη αρχίζουν να επιμηκύνονται και το φυτό χάνει την καλή του εμφάνιση. Το καλοκαίρι γεράνια καλύτερη σταθεί στο μπαλκόνι ή στον κήπο, έτσι ώστε να είναι ακριβώς κάτω από τον ήλιο.

Κατά την επιλογή μιας θέσης και φωτισμού, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ειδών, τόσο αρωματικά πελαργόνιο προτιμά σκιασμένες θέσεις. Και για τα βασιλικά ανεπιθύμητων ειδών από το άμεσο ηλιακό φως, έτσι πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση στη νότια πλευρά.

Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στο ψυγείο μπορεί να βρεθεί στη δημοσίευσή μας στην περιοχή.

Σχετικά με την κατάλληλη κυκλάμινα φροντίδα στο σπίτι, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Από εδώ θα μάθετε πώς να επιλέξετε το σχέδιο των πλακιδίων στο μπάνιο.

Θερμοκρασία και υγρασία

Οι συνθήκες θερμοκρασίας για Pelargonium, κατά προτίμηση μέτρια. Εκείνη δεν του αρέσει το κρύο ή μεγάλη θερμότητα.

 • καλοκαίρι - 20-22 βαθμούς?
 • χειμώνα - 16 βαθμούς?
 • Ορισμένα είδη μπορεί να αντέξει σύντομη ψύξη (π.χ. Pelargonium ζωνική αντέχουν πτώση της θερμοκρασίας έως 1).

Όσο για την υγρασία, θα ανταποκρίνεται στις συνήθεις δείκτες. Πρόσθετες διαβροχής (ψεκασμό) Pelargonium απαιτεί. Μια ακραία περίπτωση, είναι πολύ ξηρό αέρα κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα. Αλλά πολύ υγρός αέρας μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και των στελεχών, καθώς και την εμφάνιση λοιμώξεων.

Επίσης, προσέξτε για την κυκλοφορία του αέρα. Πρέπει να είναι συνεχώς. Στο μπαγιάτικο εργοστάσιο στάσιμο αέρα θα αρχίσει να πονάει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι συχνές γεράνια πότισμα δεν είναι απαραίτητο. Πρέπει να καθοδηγείται η ξήρανση του εδάφους. Αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες, το καλοκαίρι το χώμα πρέπει να είναι πάντα vlazhnovatoy (αλλά όχι βρεγμένο).

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το χρόνο να πελαργόνιο νερό ή δεν είναι να ελέγξετε το χώμα στην αφή. Η άνω στρώση θα πρέπει να ξηραίνεται, αλλά από κάτω (περίπου 1 cm βάθος), η γη πρέπει να είναι vlazhnovatoy.

Όταν το πότισμα πρέπει να περιμένουμε για το νερό να στραγγίξει μέσα στο φρεάτιο. Μετά από 10 λεπτά, αποστράγγιση του υγρού και να περιμένουμε μέχρι να είναι εντελώς στραγγισμένο. Το πότισμα γίνεται καλύτερα σε ένα τηγάνι και ρίχνετε νερό κατευθείαν κάτω από τη ρίζα. Αυτό είναι γνωστό στους πιο έμπειρους κηπουρούς και ανθοπώλες. Αλλά ακόμα και αν κάνουμε όλα τα «συνήθη» - μην ανησυχείτε, το κύριο πράγμα στη συνέχεια αφαιρέστε την περίσσεια υγρού. Ο κανόνας αυτός ισχύει τόσο για το χειμώνα και το καλοκαίρι πότισμα.

Με λίπανση ακόμα πιο εύκολη. Είναι απαραίτητο να γίνει η περίοδος ανθοφορίας - περίπου από νωρίς την άνοιξη μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. λύση Ώρα για ανθοφόρα φυτά έφερε σε δύο εβδομάδες. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε πλούσια σε άζωτο λίπασμα δεν είναι. Η δοσολογία, ανατρέξτε στις οδηγίες της κάθε συγκεκριμένο λίπασμα.

Η Pelargonium μεταμόσχευση σχεδόν δεν χρειάζεται, η μόνη εξαίρεση είναι μεταφύτευση έρριζα απλά φυτά, αλλά λίγο αργότερα γι 'αυτό. Pelargonium αναπτύσσεται περίπου τρία χρόνια, έτσι, συνήθως, μόνο την αντικατάσταση της φυτικής γης για τη νέα (ένα μείγμα παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και το έδαφος στο οποίο το φυτό αναπτύσσεται ήδη).

καλλιεργούμενων φυτών θα πρέπει να είναι σε ετήσια βάση, κατά την έναρξη της περιόδου ανθοφορίας, δηλαδή νωρίς την άνοιξη. Συνήθως καθαρίζονται όλα τα κορυφαία δρομείς (πάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή). Αυτό σας επιτρέπει να κόψετε με ακρίβεια την αύξηση πλευρά Pelargonium και πλούσια ανθοφορία.

Χρώμα γεράνι, όπως ήδη αναφέρθηκε, από νωρίς την άνοιξη μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. ανθοφορία μορφή - μερικοί ομπρέλα ταξιανθία. Αυτά μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό χρώμα (ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα). Λουλούδια διαφέρουν επίσης ως προς το μέγεθος (σε μερικά είδη είναι μεγάλο, σαν ένα βασιλικό, άλλα είναι μικρότερο).

Αναπαραγωγή στο σπίτι

Pelargonium σπίτι μπορεί να αναπαράγει με δύο τρόπους: με σπόρους και με τη βοήθεια των μοσχευμάτων. Η πρώτη, κοινή όχι πολύ όταν μεγαλώσει στο σπίτι, καθώς είναι αρκετά δύσκολο.

Για πολλαπλασιασμό με σπόρους, την άνοιξη και ετοιμάζει ένα δοχείο γεμάτο με ελαφρύ χώμα. Οι σπόροι φυτεύτηκαν στο έδαφος και ποτίζονται τακτικά. Η πρώτη φορά που η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 20-22 βαθμούς.

Στα μέσα του καλοκαιριού, τα νεαρά φυτά μεταμοσχεύονται σε ένα μίγμα φύλλων και χλοοτάπητα εδάφους με φώσφορο και άμμο. Σε αυτό το σεβαστό συστατικά που λαμβάνονται σε ίσες ποσότητες.

Για αγενούς πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα λαμβάνονται ένα μικρό δοχείο (περίπου 19 cm σε διάμετρο). Για να ξεκινήσει στο κάτω μέρος είναι που αποστράγγιση, και στη συνέχεια χύνεται ένα μείγμα από τύρφη και άμμο.

Τα μοσχεύματα πρέπει να έχει 3-5 ζεύγη φύλλων, αλλά όχι λιγότερο από 2. Έχουν κοπεί ή κόμβο, ή λίγο πιο κάτω. Έκοψα τα μοσχεύματα απομακρύνονται κάτω ζεύγος των φύλλων αφήνοντας γυμνό «γραμμή».

Μετά την παρασκευή τα μοσχεύματα πρέπει να κάνουν τρύπες στο έδαφος κοντά στην άκρη του δοχείου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μοσχεύματα πίσω, έτσι ώστε όλα τα φύλλα είναι πάνω από το έδαφος και τα ελαφρά συμπιέζεται το χώμα.

Τώρα πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες μέχρι τις ρίζες «καταπιάστηκε» με το χώμα. Μόνο τότε μπορούμε να το πότισμα των νεαρών φυτών. Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού μεταμόσχευση πελαργόνιο σε γλάστρες μεγαλύτερο.

Pelargonium αν και ανθεκτικό φυτό, αλλά μπορεί επίσης μερικές φορές να είναι άρρωστος, συχνά οφείλεται σε ακατάλληλη φροντίδα.

 • γκρι μούχλα?
 • σκουριά?
 • Βερτισιλλίωση?
 • σήψη του στελέχους?
 • Άλλοι παθογόνοι μύκητες, λόγω της οποίας τα φύλλα και μίσχους εμφανίζονται διαφορετικά σημεία.

Αν το φυτό έχει αρχίσει να αναπτύσσει γκρι μούχλα, τότε αφήνει, βλαστούς, κλαδιά και ακόμη και τα βασικά πέταλα των λουλουδιών αρχίζει να εμφανίζεται γκρι πατίνα. Αυτό συμβαίνει λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, υγρασίας και απουσία αερισμού άφθονη άρδευση του.

 • παρατηρούν το καθεστώς της θερμοκρασίας το χειμώνα, που απαιτούνται για την Pelargonium?
 • αερίζετε τακτικά το δωμάτιο?
 • Μην τοποθετείτε τα φυτά κοντά ο ένας στον άλλο?
 • ξηρά ή την απομάκρυνση των νοσούντων φύλλα?
 • Δεν το νερό περισσότερο από μία φορά σε 10 ημέρες.

Rust μπορεί να ανιχνεύσει ομόκεντρους κύκλους καφέ στην εσωτερική πλευρά του φύλλου. Στην εξωτερική πλευρά της πλάκας θα είναι ορατή μόνο κίτρινους κύκλους.

Λόγοι: υγρασία, ανεπαρκή εξαερισμό.

Θεραπεία: είναι απαραίτητο να κόψει όλα τα φύλλα που επηρεάζονται και να θεραπεύσει το φυτό με ένα ρυθμό benlata διάλυμα 1 g ανά 1 λίτρο.

Η ασθένεια αυτή προκαλείται από έναν μύκητα που προσβάλλει το αγώγιμο σύστημα Pelargonium. Σε γεράνι σταδιακά ξεθωριάζει και τα φύλλα κιτρινίζουν. Καμία θεραπεία.

Στη βάση του στελέχους αρχίζει να αναδύεται και να αυξήσει την μαύρο σημείο. Σταδιακά σαπίζει το στέλεχος τελείως στη βάση. Η θεραπεία - είναι απούσα. Το περισσότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κόψει το στέλεχος από την κορυφή και την πρόληψη της νόσου. Οι λόγοι: πάρα πολύ νερό.

Έντομα που επηρεάζουν Pelargonium:

 1. Αλευρώδη - μια πολύ μικρή λευκή πεταλούδα. Αντ 'αυτού, έχει μικρά άσπρα προνύμφες είναι πάνω στο φυτό?
 2. Τα ακάρεα που βρέθηκαν στο κάτω πλευρά του φύλλου και η παρουσία τους μπορεί να ανιχνευθεί από ένα χαρακτηριστικό λεπτό ιστό επί του φυτού. Με την ήττα των ακάρεων αφήνει σταδιακά μαρμάρου λόγω της στέρησης των θρεπτικών ουσιών?
 3. Mealybug - ανιχνεύεται από τις χαρακτηριστικές συστάδες, όπως το βαμβάκι, στις μασχάλες των φύλλων και των στελεχών.

Κατά την απόκτηση του εργοστασίου ελέγξετε προσεκτικά για την παρουσία του αλευρώδη και mealybug. Αν βρεθεί ξαφνικά σημάδια παράσιτα ή οι ίδιοι - να εγκαταλείψουν την αγορά.

Πιθανά προβλήματα και τις λύσεις τους

Εκτός από την μόλυνση από διάφορες ασθένειες των φυτών και τα παράσιτα, και την πιθανή λιγότερο τρομερό πρόβλημα. συνήθως συμβαίνουν οφείλονται σε ακατάλληλη φροντίδα και αντιμετωπίζονται με την εξάλειψη των αιτιών.

Προβλήματα και λύσεις:

 1. Εάν τα φύλλα Pelargonium αρχίσει να κοκκινίζει, τότε η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και είναι αναγκαίο να ρυθμιστεί το επιθυμητό εύρος θερμοκρασίας?
 2. Όχι μόνο τα λουλούδια, αλλά ένας μεγάλος αριθμός των φύλλων - κάνετε πολλά λιπάσματα, να μειώσει τον αριθμό, και είναι καλύτερα να διακοπεί προσωρινά η τροφοδοσία?
 3. Κιτρίνισμα χαμηλότερα φύλλα - την έλλειψη υγρασίας και της έλλειψης εξαερισμού.

Σημαντική στη φροντίδα του αυτό το καταπληκτικό φυτό - είναι απλό να συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες ή το χρόνο για να διορθώσει την κατάσταση. Και το υπόλοιπο φυτό δεν προκαλεί δυσφορία και ευχαριστεί το μάτι με την ανθοφορία της.

Μερικές συμβουλές για το σχηματισμό πλούσια θάμνο Pelargonium εκεί στο επόμενο βίντεο.

Έκοψα βλαστήσουν μοσχεύματα γεράνια, για πρώτη φορά σε ένα ποτήρι νερό, έτσι ώστε να επιτρέπουν στο νερό οι ρίζες. Στη συνέχεια, να είστε βέβαιος να πάρει γεράνι ρίζες σε μια κατσαρόλα κατά τη φύτευση. Είμαι σε ένα διαμέρισμα είναι η πιο ειλικρινής λουλούδι, με εξαίρεση τα κακτοειδή.

δωμάτιο Γεράνι - φωτογραφίες, απόψεις, τη φροντίδα, την αναπαραγωγή, τη χρήση των χρωμάτων

 • Γεράνι - ένα λουλούδι, που στην εποχή μας έχει γίνει θεωρείται ένα «γιαγιά» επειδή είναι γνωστό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο εσωτερικό κήπο και κηπουρική, και, γενικότερα, την αναπαραγωγή και τη συλλογή αυτών των φυτών ασχολείται με την παλαιότερη γενιά.

  Των νέων είναι σήμερα γεράνια σε τυποποιημένη μορφή της: στρογγυλεμένες panicles από κόκκινα λουλούδια και μπάνιο σκούρα πράσινα φύλλα. Στην πραγματικότητα, η πρόοδος δεν στέκεται ακόμα, και οι κτηνοτρόφοι έχουν ανοίξει πολλές ποικιλίες των φυτών Pelargonium, οι οποίες είναι διαφορετικές μορφές του άνθους, το χρώμα των φύλλων, το μέγεθος των φυτών και άλλες παραμέτρους.

  Αν θέλετε να αγοράσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου που δεν θα απαιτεί συνεχή νοσηλευτική φροντίδα και η ετήσια μεταμοσχεύσεις, ενώ παραμένει πολύ διακοσμητικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε για την καλλιέργεια ορισμένων ποικιλιών του δωματίου γεράνι.

  Προκειμένου να ασχοληθεί με την επιλογή των ποικιλιών, είναι αναγκαίο να εξεταστούν οι ομάδες, οι οποίες χωρίζονται δωμάτιο Pelargonium. Θα παρουσιάζονται παρακάτω με την περιγραφή των γενικών χαρακτηριστικών μιας ομάδας ειδών

  Μπορεί αμέσως να αναγνωρίζονται από το χαρακτηριστικό χρώμα των φύλλων σκούρο πράσινο φύλλο καθώς αυτό οριοθετείται από ένα καφέ λωρίδα, εξ ου και το δεύτερο όνομα του είδους. Είναι διζωνικής γεράνι είναι ότι «γιαγιά» άποψη, γιατί αυτή η ομάδα είναι η πιο κοινή και έχει πάνω από 70.000 ποικιλίες.

  κατανομή τους γίνεται όχι μόνο για το χρώμα του άνθους το χρώμα, αλλά και από τη μορφή τους. Διαθέστε απλά λουλούδια, ημίδιπλο και διπλό. Είναι σαφές ότι ανάλογα με την πολυπλοκότητα του λουλουδιού, που έχουν διαφορετικό αριθμό των πετάλων.

  Επίσης, τα φύλλα ποικίλουν σε σοβαρότητα σκοτεινές ζώνες: μερικές ποικιλίες του γερανιού φαίνεται πολύ καθαρά σε άλλες - είναι σχεδόν αόρατη, στα σύνορα πλάτος εξαρτάται επίσης από την ποικιλία.

  Είναι ampelnye είδος Pelargonium, που παράγει πολλά βλαστούς μεγάλη ροή. Σε αυτό το πλαίσιο, γεράνι plyuschelistnye ρίχνονται σε γλάστρες ή κρεμαστά δοχεία, στέκεται σε ύψος. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι plyuschelistnye ποικιλίες παράγουν μαστίγιο μέχρι 1 m.

  Χαρακτηρίζεται από την ομάδα ως απόλυτο ομαλότητα και γυαλιστερά φύλλα που μοιάζουν με φύλλα κισσού. Εξ ου και η ονομασία της ομάδας.

  Επίσης αναφέρεται σε ampelnye, ωστόσο, μικρότερες βλεφαρίδες. Λουλούδι ενδιαφέρον εδώ: είναι πολύ σαν Viola (πανσές) και φαίνεται υπέροχο σε φόβης.

  Εδώ γίνεται σαφές από τον τίτλο, αυτό που έχει ενδιαφέρον, αυτή η ομάδα παραγωγό. Μυρίστε τη θάλασσα, όλα εξαρτώνται από την συγκεκριμένη ποικιλία. Συλλέγονται σε αυτή την ομάδα Pelargonium περιέχουν πτητικά σε φύλλα τους, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της γεύσης. Η μυρωδιά είναι πολύ έντονη, ειδικά όταν αγγίζετε το εργοστάσιο.

  Αμέσως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εμφάνιση της άρωμα γεράνι δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις: πράσινα φύλλα με ένα πυροβόλο όπλο, άνιση και μεγάλα λουλούδια είναι απλά βασικά χρώματα.

  Το ίδιο το φυτό αναπτύσσεται γρήγορα και μπορούν, συνεπώς, να τράβηξε πάνω. Για Μπους ήταν ένας θάμνος, όχι ένα ζευγάρι των βλαστών καιρό, είναι απαραίτητο να τσιμπήσετε περιοδικά.

  Ίσως το πιο όμορφο πελαργόνιο είναι αυτού του είδους. Τα άνθη είναι επίσης συλλέγονται σε ταξιανθίες paniculate στρογγυλεμένες, αλλά το καθένα από αυτά μπορεί να φτάσει 7 cm σε διάμετρο. Έτσι, τα καλύμματα λουλούδι λαμβάνονται απλώς γιγαντιαία. Το χρώμα τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετική, και έχουμε κατά νου όχι μόνο το βασικό χρώμα, αλλά και την παρουσία των φλεβών kaomochek, λεκέδες, κλπ

  Πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί μοναδική, καθώς συγκέντρωσε πολλά ενδιαφέροντα σημεία: τα λουλούδια είναι πολύ όμορφη, με ραβδώσεις και τα πρότυπα, τα οποία μπορεί να καυχηθεί της προηγούμενης ομάδας, αλλά το μέγεθος, βέβαια, δεν είναι τόσο μεγάλη.

  Τα φύλλα είναι επίσης διακοσμητικά και ταυτόχρονα να έχουν μια ορισμένη γεύση, ανάλογα με την ποικιλία. Είναι λίγο πιο αδύναμη από ό, τι από εκείνη της άρωμα Pelargonium, αλλά αρκετά έντονες.

  Μινιατούρα και νάνος γεράνι

  Είναι μικρούς θάμνους, ανθίζουν αφειδώς και δεν απαιτούν κλάδεμα καθόλου. Ποικιλίες γεράνια έρθει σε πρακτικό για εκείνους που έχουν όλα τα περβάζια των παραθύρων έχουν zzastavleny άλλα φυτά.

  Τώρα μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα είδη γεράνια, που χαρακτηρίζεται από το σχήμα λουλουδιού. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • ζώνη Rosaceae. Τα λουλούδια μοιάζουν με πραγματικό μικρά τριαντάφυλλα, συγκεντρώθηκαν σε ένα σύρμα?
  • ζώνη kaktusovidnye. Δύσκολο να πω, ότι είναι όμορφο ή όχι. Είναι μια επιλογή για όλους. Sami μεγάλα λουλούδια και πέταλα κατσαρά σε κώνους και μοιάζουν με τα αγκάθια των κάκτων?
  • ζώνη αστεροειδών. Πήρε το όνομά του σε σχέση με το σχήμα πετάλου - τονίζεται, στενεύει προς την κορυφή?
  • gvozdikotsvetnye. Γαρύφαλλο έχει μια ακανόνιστη πέταλα, και είναι ιδιοκτησία τους αναλάβει αυτή την ομάδα γεράνια.

  Γεράνι είναι διαθέσιμο σε τρεις μορφές: σε σπόρους, ριζοβολία μοσχευμάτων και ένα καλά αναπτυγμένο ενηλίκων θάμνο. Η καλλιέργειά τους θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά.

  Καλλιέργεια από σπόρους Pelargonium

  σπόροι Pelargonium είναι αρκετά μεγάλη, έτσι ώστε τα προβλήματα με την προσγείωση τους, κατά κανόνα, δεν τίθεται ακόμη και τους αρχάριους κηπουρούς. Κατά τη φύτευση τους σπόρους του stack τους με την επίπεδη πλευρά στο έδαφος, πιέζοντας προς τα κάτω ελαφρά. Η απόσταση μεταξύ τους σπόρους παρατηρείται τουλάχιστον 2 εκατοστά.

  Αφού φυτεύτηκαν στο έδαφος, το έδαφος δεν ποτίζεται πότισμα, καθώς και πασπαλισμένα από τον ψεκαστήρα, έτσι ώστε οι σπόροι δεν razmoyut και παραμένουν στη θέση τους.

  Συνήθως, για να γεράνι άνθη το καλοκαίρι, φύτευση σπόρων της αρχίζει στα τέλη Φεβρουαρίου. Στην ικανότητα, η οποία φύτεψε τους σπόρους, έβαλε σε μια πλαστική σακούλα. Το μόνο που χρειάζεται για να καθαρίσετε σε ένα σκοτεινό ζεστό μέρος και ελέγχουν τα σπορόφυτα κάθε μέρα. Βασικά, Pelargonium βλαστήσουν σε 5-6 ημέρες.

  Μετά από τουλάχιστον μία από αυτές θα βλαστήσουν, ολόκληρο το δοχείο εκτίθεται στο φως, και η συσκευασία αφαιρείται. Όταν τα φυτά μεγαλώνουν και θα έχει τέσσερα φύλλα, μπορεί να καθίσει σε ένα ξεχωριστό δοχείο (αυτή η λειτουργία ονομάζεται πυγμαχία).

  Καλλιέργεια έρριζα μοσχεύματα και μια καλά αναπτυγμένη θάμνος

  Εδώ, τα πάντα θα πρέπει να βασίζεται σε μια ποικιλία από γλάστρες και χώμα για μεταφύτευση αγοραστεί. Το έδαφος σε ένα ήδη τελικού προϊόντος μπορούν να αγοραστούν σε ένα κατάστημα ειδικότητας, αλλά μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και αν το σπίτι είναι μια χώρα που παρουσιάστηκε από τον κήπο το φθινόπωρο. Για να το κάνετε αυτό, απλά πρέπει να αναμειγνύεται:

  Καταρτίζονται έτσι το έδαφος είναι χαλαρό. Η επιλογή του δοχείου γίνεται ανάλογα με την κατάσταση του ριζικού συστήματος των δενδρυλλίων.

  Ακόμη και για έναν ενήλικα θάμνο θα προσεγγίσει ένα μικρό δοχείο με διάμετρο 15 cm περίπου. Φυσικά, συνιστάται να αγοράσει ένα δοχείο του ψημένο πηλό, αλλά είναι συνήθως πιο ακριβά από πλαστικό.

  Επομένως, εάν δεν θέλετε το επιπλέον κόστος, το πλαστικό δεν είναι επίσης πάρα πολύ κακό, απλά το νερό δεν είναι τόσο στεγνώνει γρήγορα, και υπάρχει ο κίνδυνος, «ρίξτε» των φυτών.

  Είναι επιτακτική ανάγκη να μην σαπίσουν οι ρίζες και το μαύρο πόδι, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ποιότητα της αποχέτευσης κατσαρόλα, έλασης σε ένα στρώμα 2-3 εκ. Τι να πω, θα πρέπει να έχει ένα δοχείο στο κάτω μέρος του τουλάχιστον μία οπή αποστράγγισης.

  μοσχεύματα γεράνι σε σφαιρίδια τύρφη

  Όπως αναφέρθηκε στην αρχή αυτού του άρθρου, γεράνι είναι πολύ απαιτητικών να φροντίσει γι 'αυτήν και την αγάπη που ανθοπωλεία. Φροντίδα αντιπροσωπεύει τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  Όλα εξαρτώνται από ταχύτητα ξήρανσης του ανώτερου στρώματος της γης. Γεράνι πολύ καλύτερα ανέχεται την ξηρασία από υπερβολική υγρασία, γι 'αυτό είναι σημαντικό να μην «ρίχνετε», διαφορετικά η βάτος δεν μπορεί να αποφύγει τον θάνατο.

  Συνήθως πότισμα πραγματοποιείται περίπου τρεις φορές την εβδομάδα. Με την ευκαιρία, θα πρέπει να γίνει προσεκτικά, προσπαθώντας να μην πέσουν στα φύλλα του φυτού. Ο ψεκασμός Geranium είναι επίσης ανεπιθύμητη.

  Γεράνι είναι πολύ ελαφρύ, έτσι ώστε να ανθίζει εξαρτάται από την ποσότητα του ηλιακού φωτός που θα πάρει. Κατάλληλο για την καλλιέργεια Πελαργόνια νότια καλά φωτισμένο παράθυρο.

  Ο παράγοντας αυτός το καλοκαίρι δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το χειμώνα, η θερμοκρασία δεν πρέπει να πέσει κάτω από 10 0 C. Η κύρια προστατεύουν το φυτό από τα σχέδια.

  Είναι Συνιστάται να πραγματοποιεί τακτικούς αυτή τη λειτουργία, ώστε ο αέρας που τροφοδοτείται στις ρίζες και το έδαφος δεν έχει μετατραπεί σε ένα μονολιθικό κομμάτι. Για να proryhlit γης, δεν είναι απαραίτητο να έχουν μια ειδική τσουγκράνα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό πιρούνι ή κολλήσει.

  Τα γεράνια τροφοδοτούνται κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και πριν από την έναρξη των λιπασμάτων που περιέχουν φώσφορο. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνει οργανικό λίπασμα, γεράνι απλά δεν μπορεί να ανεχθεί.

  Συνεπάγεται φυτά κλάδεμα ανανέωσης και σχηματίζουν κατάστημα ενηλίκων νέους. Στην πρώτη περίπτωση, εναπόκειται σε κάθε πυροβολούν μπουμπούκια μέχρι πέντε, εκ των οποίων εμφανίζονται επιπλέον νέων καταστημάτων.

  Στη δεύτερη περίπτωση, η λήψη συμπληρωματικής verhushechek δάχτυλα για καλύτερη αδελφώματος. Όλες αυτές οι ενέργειες συνιστώνται στο τέλος του χειμώνα - αρχές της άνοιξης.

  Αυτό γίνεται όχι κάθε χρόνο, μία φορά σε 2-3 χρόνια. Είναι καλύτερα να μεταμοσχεύσει με ένα κομμάτι της γης, δεν εκθέτουν τις ρίζες.

  Συνήθως, αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται όταν το πελαργόνιο δωμάτιο επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα γλάστρα θα πρέπει να είναι τεράστια. Είναι δυνατό να αυξηθεί η διάμετρος του από το πάχος του δακτύλου δείκτη.

  Για να διατηρηθούν οι χαρακτηριστικές ενδείξεις συνήθως πολλαπλασιάζεται μοσχεύματα γεράνι ποικιλιών ή διαίρεση ενήλικα θάμνο.

  Αν εσείς προσωπικά για τη συλλογή των σπόρων, στη συνέχεια, καμία εγγύηση των διατηρητέων ποικιλιών. Αν θέλετε να δοκιμάσετε φύτευση σπόρων του συνέρχεσθαι, είναι απαραίτητο να αναμόχλευση, δηλαδή αφαίρεση του εξωτερικού περιβλήματος. Σπόροι ξέφτισμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια nazhdachki.

  Παρόλα αυτά, οι καλλιεργητές συχνά θάμνων μοσχεύματα. Οι μίσχοι κομμένα περίπου 6 εκατοστών τοποθετείται σε νερό πριν από την βλάστηση των νεαρών λευκών ρίζες και στη συνέχεια ρίχνονται μέσα στο έδαφος ή βλαστήσει σε μεγάλες υγρή άμμο. Και οι δύο μέθοδοι είναι αποτελεσματικές και ευρέως χρησιμοποιούμενες.

  Ανθίζει γεράνι έρχεται μετά τη φύτευση σπόρων σε περίπου πέντε μήνες, οπότε αν το βάλετε στο τέλος του Φεβρουαρίου, η άνθιση πελαργόνιο κατά το ίδιο έτος.

  Στέλεχος άνθιση πριν - μετά από τρεις μήνες. Ωστόσο, οι όροι αυτοί αφορούν κυρίως τις ζώνες τύπους, Άγγελοι και Royal πελαργόνιο ανθίζουν σε κάθε περίπτωση μόνο κατά το δεύτερο έτος.

  Ασθένειες και παράσιτα Pelargonium

  Οι πιο κοινές ασθένειες σε γεράνια συνθήκες δωματίου περιλαμβάνουν μυκητιασικές και ιογενείς ασθένειες. Για να συμπεριλάβετε μυκητιασική μελάνωση, φύλλο σκουριά, διάφορα είδη της σήψης. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι ασθένειες θεραπεύονται με διαλύματα μυκητοκτόνων.

  Παράσιτα Γεράνι λίγο, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό. Αυτές περιλαμβάνουν αφίδες, αλευρώδη, κάμπιες και ακάρεα. Τους ή τα ίχνη της ζωής τους μπορεί να ανιχνευθεί από προσεκτική εξέταση των φύλλων του φυτού και στις δύο πλευρές.

  Απαλλαγείτε από τα παράσιτα είναι δυνατή μέσω ψεκασμού γεράνι ειδικά sredstvaami. Αν δεν ήταν δυνατό να καθοριστεί ακριβώς που εγκαταστάθηκαν σε ένα λουλούδι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο από το συγκρότημα των παρασίτων.

  Άπειροι οι καλλιεργητές μπορούν συχνά να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα ζητήματα, όταν αυξάνονται τα γεράνια: φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν, και ο Μπους δεν θέλει να ανθίσουν.

  Εδώ βρίσκεται ίσως το αποτέλεσμα της κακής φροντίδας.

  • Εάν το φύλλο είναι κίτρινο στην άκρη, έτσι ώστε ο δακτύλιος παίρνει λίγο νερό.
  • Αν τα φύλλα είναι χαλαρή και έπεσε, ο Μπους είναι γεμάτο.
  • Αν τα φύλλα πέφτουν από το κάτω μέρος του φυτού, το γεράνι δεν είναι αρκετό φως του ήλιου. Με την ευκαιρία, για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να ανθίσει.
  • Γεράνι και δεν θέλει να παράγει μίσχοι λουλουδιών, αν παραταΐζετε αζώτου, το οποίο χρησιμεύει για να ρυθμίσετε το πράσινο μάζα των φυτών.

  Για να μην καταλήξει σε μια τέτοια κακή στιγμή, όπως τα προβλήματα στην καλλιέργεια των φυτών Pelargonium, μπορείτε να μιλήσετε για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

  • Κατ 'αρχάς, το εργοστάσιο καθαρίζει εσωτερικό αέρα των επιβλαβών μικροβίων. Η μυρωδιά του γεράνια μειώνει το στρες, ανακουφίζει την κατάθλιψη.
  • Δεύτερον, αποτρέπει τα παράσιτα από τα άλλα φυτά και λουλούδια. Το καλοκαίρι προτείνουμε να κάνει ένα γεράνι στον κήπο, κάτω από τους θάμνους σταφίδα - ότι δεν υπάρχουν αφίδες!
  • Και τρίτον, γεράνι χρησιμοποιείται ευρέως στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Αυτό συγκρίνεται με πεντάνευρο! Φρέσκα φύλλα τέλεια σφιγμένα πληγών και τη θεραπεία του έλκους. Αφέψημα βοηθά σε παθήσεις των εντέρων και του στομάχου.
  • Επίσης παρασκευάστηκε από Geranium αιθέριο έλαιο με λεπτή γεύση η οποία χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς. Θεραπεύει τα κρυολογήματα, ωτίτιδες, κόπωση στους μυς, πόνο στην πλάτη.

  Βίντεο της αυξανόμενης Pelargonium - γεράνι

  Εδώ είναι ένα χρήσιμο και όμορφο φυτό - Pelargonium ή γεράνι υπνοδωμάτιο. Grow στο περβάζι, και πώς να φροντίζουν ξέρετε τώρα.

  24, Δεκεμβρίου, 2016 | 22:32

  Τι ομορφιά! Είμαι τόσο πολλά είδη γεράνια δεν είχε ιδέα. Πράγματι, γεράνι άγγελος σαν πανσές, την ομορφιά. Και κάθε είδους γεράνι έχει θεραπευτικές ιδιότητες;

  25 Δεκ, 2016 | 12:38

  Ναι, είναι εξοικειωμένοι με γεράνι της γιαγιάς - απλοί μπάλες χρώματα 3-4 χρώματα. Και έτσι πολλοί από αυτούς αποδεικνύεται ότι είναι! όλα Γεράνι θεραπευτική)

  1
 • Leave a Reply

  2 + = 6