φροντίδα Pelargonium

Pelargonium (γεράνι)

Pelargonium (Pelargonium) ανήκει στην οικογένεια Geraniaceae. Άλλες, πιο κοινή ονομασία αυτού του λουλουδιού - γεράνι. Ίσως θα εκπλαγείτε, αλλά το σπίτι σε αυτό το υπέροχο και τόσο φίλος με όλους μας από το εργοστάσιο της παιδικής ηλικίας είναι η Νότια Αφρική. Αυτό Pelargonium, που όλοι γνωρίζουμε, εμφανίστηκε στην Ολλανδία στο XVI αιώνα, και στην Ευρώπη ήρθε στο τέλος του XVII - αρχές του XVIII αιώνα. Στην αρχή θεωρήθηκε εξωτικά λουλούδια, αλλά πολύ σύντομα, ήδη από τον XVIII αιώνα, έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής.

Ως αποτέλεσμα, ένας μεγάλος συνέχεια αναπαραγωγής εργασίες για την απομάκρυνση πολλών υβριδίων και ποικιλιών αυτού του είδους της διευρυμένης διαφοροποιημένο και νάνος μορφές, καθώς και ποικιλίες με λευκά, δύο-χρώμα και διπλά λουλούδια. Σήμερα υπάρχουν περίπου 280 είδη ετήσιων και πολυετών Πελαργόνια, με την εμφάνιση των ποωδών φυτών, θάμνων και νάνος θάμνους.

Λατρεύω αυτά τα χρώματα σε όλο τον κόσμο λόγω της ανθεκτικότητας τους, ευκολία συντήρησης και αναπαραγωγής και τη δυνατότητα να ανθίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μεγάλα πολύχρωμα μπουμπούκια. Όπως έχουμε πει, ποικιλίες πελαργόνιο είναι πολυάριθμα. Μπορούν να ανήκουν σε μία από τις 6 ομάδες: μια διζωνική (κηπευτικά)? plyuschelistnym (ampelnoe)? Αγγλικά Μεγανθής (βασιλικό ή το σπίτι)? διαφοροποιημένα? αρωματική? χυμώδεις.

Οι τρεις τελευταίες ομάδες είναι ενδιαφέρουσα κυρίως για τα φύλλα του? Grandiflora γεράνι μπορεί να αναπτυχθεί μόνο στο δωμάτιο? αλλά ο σκοπός της διζωνικής Pelargonium και plyuschelistnoy που μπορούν να πολλαπλασιάζονται με σπόρους, διακόσμηση κήπου και μπαλκόνι.

Pelargonium - καλλιέργεια και φροντίδα

Αυτό το λουλούδι αγαπά τη θερμότητα και το φως. Η βέλτιστη καθεστώς για την καλλιέργεια του στην θερμοκρασία δωματίου σπίτι βούληση, το χειμώνα αισθάνεται καλύτερα σε μια θερμοκρασία από 8 ° C έως 10 ° C.

Με την έλλειψη του φωτός το φυτό μειώνει την ανθοφορία της. Ωστόσο, το άμεσο ηλιακό φως λουλούδι ανέχεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και σε εσωτερικούς συνθήκες εκτροφής είναι καλύτερα να pritenyat από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο. Επίσης Pelargonium αρέσει το διάστημα, έτσι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πνιγεί στέκεται κοντά στο εργοστάσιο.

Το πότισμα θα πρέπει να είναι άφθονη, καθώς το έδαφος στεγνώνει, η οποία δεν μπορεί να είναι pereuvlazhnyat να μην γεμίσει το ριζικό σύστημα. Το χειμώνα, το πότισμα πρέπει να μειωθεί. Ψεκάστε το φυτό δεν είναι απαραίτητο, μπορεί να βλάψει τα πέταλα λουλουδιών. Σε γενικές γραμμές, η φροντίδα δεν είναι καλύτερο να ρίχνουμε νερό πάνω του, θα αντιμετωπίσει πιο εύκολα από ό, τι περίσσεια υγρασίας.

Το καλύτερο από όλα τα λουλούδια αναπτύσσονται σε ένα θρεπτικό μείγμα χώματος κατασκευασμένο από ίσα μέρη ελήφθησαν στην κηπουρική γης, τύρφη και άμμο. Να είστε βέβαιος να ασχοληθούν με καλή αποστράγγιση, θα πρέπει επίσης να παράγουν περιοδικές χαλάρωση του εδάφους σε γλάστρες για την παροχή πρόσβασης αέρα στις ρίζες και μην σαπίσουν οι ρίζες.

Όταν αυξάνεται Pelargonium μεγάλη σημασία είναι το μέγεθος του pot. Αυτός επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του ριζικού συστήματος. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι καλύτερο λουλούδια σε μικρές γλάστρες, τότε και τα λουλούδια πιο όμορφη και πιο φωτεινή. Οι μεγάλες γλάστρες συμβάλλει στην ανάπτυξη του Μπους και την ένταση της ανθοφορίας.

1

Για την ενίσχυση της διακλάδωσης και το σχηματισμό του θάμνου και τα φυτά στέμμα κάνει τσιμπημένο, όπου έχει αφαιρεθεί η αυξανόμενη σημείο. Αυτό πρέπει να γίνει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Λουλούδι ανταποκρίνεται ευγνωμοσύνη για λίπασμα. Κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης θα πρέπει να είναι ένα μίγμα από ανόργανο ή υγρού λιπάσματος κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας - λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φωσφόρο και λιγότερο - άζωτο. Διατροφή κάνουμε κάθε εβδομάδα, από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Pelargonium - μεταμόσχευση και αναπαραγωγής

Τα νεαρά φυτά απαιτούν ετήσια μεταμόσχευση ή τουλάχιστον το ανώτερο στρώμα του εδάφους αντικατάστασης. Για τη μεταμόσχευση πάρει ένα μικρό δοχείο, αλλιώς θα αναπτύξει ισχυρή βλαστούς, αλλά το εργοστάσιο δεν θα ανθίσει. Μεταμοσχευθούν το σε ένα μίγμα του χλοοτάπητα, φύλλα, χούμο γη (δύο μέρη) και άμμο (ένα μέρος).

Πελαργόνια μπορεί να καλλιεργηθεί από σπόρους και μοσχεύματα. Στην πρώτη περίπτωση είναι φυτά που ανθίζουν πιο άφθονα από εκείνες που αναπτύσσονται από μοσχεύματα. Η σπορά των σπόρων που παράγονται κατά τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, βάζοντάς τα στο βρεγμένο έδαφος και μικρή κάλυψη του εδάφους για φύτευση. Μετά τον ψεκασμό με έναν αυξητικό παράγοντα με δοχείο σπόρο ή καλύπτεται με γυαλί φιλμ και διατηρείται σε θερμοκρασία από 20 έως 24 βαθμούς, διαβροχής περιοδικά. Μετά την ανάδυση (μετά από 1-2 εβδομάδες) αναπτύχθηκαν σπορόφυτα κατάδυση και σε μία θερμοκρασία από 16 έως 18 μοίρες με καλό φως περίπου 6-8 εβδομάδες, μετά την οποία μεταμοσχεύθηκαν σε ένα σταθερό δοχείο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι λουλούδι πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα, αυτή η μέθοδος είναι απλούστερη και ταχύτερη από ό, τι το πρώτο. Ριζοβολία μοσχευμάτων διεξάγεται το Φεβρουάριο-Μάρτιο και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κόβοντας το βλαστό ακρορριζικό ριζοβολία έχοντας 2-3 φύλλων και μήκος 5-7 cm. Podvyaliv μοσχεύματα στη σκιά για περίπου μία ημέρα και εμβαπτίζεται τους στο συνθλίβονται άνθρακα, βάζουν σε ένα ελαφρύ μείγμα και περιέχουν σε μία θερμοκρασία από 20 έως 22 μοίρες. Δεν χρειάζεται να καλύψει τα μοσχεύματα. Σε ριζοβολία με τον τρόπο αυτό διαρκεί περίπου ένα μήνα.

Pelargonium - πιθανές ασθένειες και τα παράσιτα

Αν κάνετε λάθη στη φροντίδα ενός φυτού, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει την εμφάνισή του.

Έτσι, η έλλειψη ή περίσσεια φύλλα υγρασία κιτρινίζουν και πέφτουν. Αν οι άκρες των φύλλων γίνονται κόκκινα - ως εκ τούτου, το φυτό είναι κρύο, στερείται τη ζεστασιά, τα φύλλα πέφτουν - αυτό σημαίνει ότι η έλλειψη του φωτός. Όταν το βρέξιμο του εδάφους υδαρής μαλακά μαξιλάρια μπορούν να εμφανίζονται στα φύλλα.

Geranium μπορεί να υποφέρουν από μια τέτοια ασθένεια, όπως μελάνωση, όπου λόγω μυκητιακή προσβολή συμβαίνει μαυρίζει στελέχους βάσης. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαποτισμένο έδαφος ή σφραγίδα που αποτρέπει την αποστράγγιση. Η πρόληψη αυτής της ασθένειας είναι η αποστείρωση του εδάφους πριν από τη φύτευση και το πότισμα το καθεστώς συμμόρφωσης.

Επίσης, λόγω της πλημμυρισμένη εδάφους μπορεί άρρωστος πελαργόνιο βοτρύτη. Από τα φύλλα σε αυτή την περίπτωση, ένα γκρι μούχλα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις πληγείσες φύλλα και φυτικά διαδικασία συστημική μυκητοκτόνο, μειώνοντας το πότισμα και συχνά αερίστε το δωμάτιο.

Όπως μπορείτε να δείτε, τη φροντίδα των φυτών Pelargonium δεν είναι περίπλοκη. Ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες για την αναπαραγωγή του, μπορείτε να πάρετε όμορφα φυτά που θα σας ενθουσιάσει με όχι μόνο μια όμορφη πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες, δημιουργώντας μια θετική και ειρηνική αύρα στο δωμάτιο.

© 2012-2018 «Η γνώμη των γυναικών.» Κατά την αντιγραφή υλικά - αναφορά στην πηγή είναι υποχρεωτική!

Αρχισυντάκτης της πύλης Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: +7 (965) 405 64 18

Πώς να πραγματοποιήσει τη φροντίδα των φυτών Pelargonium στο σπίτι;

Πιο πρόσφατα, ένας θάμνος ανθοφορία γεράνια στο περβάζι του παραθύρου ήταν ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του μια ευτυχισμένη οικογένεια. Πίστευαν ότι η πελαργόνιο είναι ο θεματοφύλακας της εστίας. Undemanding φυτό για να κάνει το χώρο και έδωσε τη θέση της σε νέους τύπους λουλουδιών. Γεράνι δεν έχει ξεχαστεί, συχνά με τη πελαργόνιο 'οίκον φροντίδα δίνει την πρώτη εμπειρία και εξελίσσεται σε μια τρέλα.

Η ιστορία ενός γεράνι και την ποικιλομορφία των ποικιλιών

Στο τέλος του XVI αιώνα, αν ινδική, ή Αφρικανικός εξερευνητές έφεραν τους σπόρους λουλουδιών άνευ προηγουμένου αρωματικά φυτά με τα όμορφα λουλούδια καπάκια. Στο δικαστήριο της βασίλισσας της Αγγλίας υπήρχε ήδη ένα όμορφο χειμερινό κήπο με εξωτικά φυτά. Και υπήρχαν τρεις από τις πρώτες ποικιλίες του γερανιού. Θα έθεσε τα θεμέλια για πολλές ομάδες, που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της επιλογής.

είδη Pelargonium είναι τόσα πολλά ώστε ακόμη και η ταξινόμηση πηγαίνει σύμφωνα με διάφορα κριτήρια. Μιλώντας για τα χρώματα δωμάτιο, με τη χρήση της ταξινόμησης της διακόσμησης:

 • ζώνη?
 • ampelnye?
 • αρωματική?
 • χυμώδεις.

Υπάρχουν «άγγελοι» και μεγαλύτερη ποικιλία «Unicum». Όλοι τους είναι καλά ανεκτές συνθήκες υπνοδωμάτιο και καθιστικό με καλή άνθιση φροντίδα σχεδόν συνεχώς. Pelargonium διαφορετικό σχήμα και το χρώμα των φύλλων και των μπουμπουκιών, αλλά πάντα αρωματική εστέρες και τη θεραπεία τους.

το καλοκαίρι γεράνι τεθεί υπό ένα ανοιχτό παράθυρο. Πιστεύεται ότι το φυτό σε ένα περβάζι διώχνει τις μύγες στο σπίτι. Leves εφαρμόζεται σε εκδορές και κοψίματα για την ταχεία επούλωση των πληγών.

Πώς να φροντίσει για γεράνια;

Πολλαπλασιασμός των φυτών Pelargonium δεν δημιουργούν δυσκολίες. Αρκεί να αποσπαστεί από το στέλεχος των φυτών ή να αγοράσει ένα πακέτο των σπόρων. Σπόρος μέθοδος πολλαπλασιασμού Pelargonium δίνει ένα ελκυστικό φυτό με μεγάλα καπάκια χρώματα.

Κοπή μπορεί να πάρει γρήγορα μια ανθοφορία των φυτών. Ριζοβολία μπορεί να συμβεί μετά από τις ρίζες διδασκαλία σε νερό, και κατά τη διάρκεια ριζοβολία στο έδαφος. Δεδομένου ότι η μονάδα είναι εύκολο να πιάσει, μπορείτε να δημιουργήσετε miniparnichok και φυτέψτε μερικά κοτσάνια. Αργότερα, απολαύστε το υπόστρωμα, αποσυναρμολόγηση τους και να καθίσει σε ξεχωριστό μπολ.

Pelargonium εδάφους για να έχουν μια διαφορετική σύνθεση:

 • φύλλο έδαφος, χούμου, χλοοτάπητας σε ίσα μερίδια συν το ήμισυ μέρη άμμου?
 • Εάν το φύλλο αντικαθίσταται από τύρφη γης, το ποσοστό όλων των συστατικών, συμπεριλαμβανομένων άμμο, είναι το ίδιο?
 • κήπο χώμα, τύρφη και άμμο σε ίσα μέρη.

Μπορείτε να αγοράσετε σε ένα ανθοπωλείο ειδικό χώμα για αυτά τα φυτά. Έτσι, κάθε έδαφος, πρέπει πρώτα να απολυμαίνονται με κάθε διαθέσιμο μέσο. Container με μια τρύπα αποστράγγισης δεν θα πρέπει να είναι ευρύχωρο, ανθίζει πελαργόνιο, αν οι ρίζες στενότητα.

Ένα μέρος όπου γεράνια πώλησης θα πρέπει να είναι ηλιόλουστη. Το χειμώνα, το λουλούδι αγαπά να χαλαρώσετε. Η περίοδος ανάπαυσης η θερμοκρασία μειώνεται στους 13 = 15 μοίρες και δημιουργεί pritenenie. Αλλά αν δώσετε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο, ότι είναι συνήθως θερμότερο από το υψηλότερο φωτισμό, μέχρι να επισημάνετε. Και τότε η μονάδα δεν θα αισθανθεί δυσφορία.

Το χειμώνα, είναι αδύνατον να ταΐσει Pelargonium.

Ποτίζονται ένα γεράνι σε μια μέρα το καλοκαίρι, όταν κάνει ζέστη, αλλά υπεράρδευση μπορεί να προκαλέσει την αποσύνθεση ρίζας, μαύρο πόδι. Ως εκ τούτου ποτίζονται συχνά το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι σπάνιο. Γεράνι επιβιώσουν στην ξηρασία και να αποκατασταθεί, και η περίσσεια του νερού μπορεί να το καταστρέψει. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το νερό για άρδευση θα πρέπει να είναι ζεστό και να υπερασπιστεί. Λιπασμάτων σίτιση floral υγρά σκευάσματα κάνει σε μια εβδομάδα, εκτός από μια περίοδο ανάπαυσης. κυκλοφόρησε ένα ειδικό μείγμα για το γεράνι, που ονομάζεται «Pelargovit».

Μόλις οι ρίζες αρχίζουν να κάνει το δρόμο του μέσα στην τρύπα αποστράγγισης της γλάστρας, Pelargonium χρειάζεται μια μεταμόσχευση. Φυτέψτε το φυτό νωρίς την άνοιξη 1-2 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου το χώμα πρέπει να είναι χαλαρά, κατά τον έλεγχο, δεν διευθετηθεί από το αν τα φυτικά παράσιτα ή ασθένεια.

Οι λόγοι για τους οποίους δεν ανθίζει Pelargonium λίγο. Η εμφάνιση του φυτού θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το πρόβλημα.

 1. Το εργοστάσιο έχει καλή φύλλα, αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, αλλά δεν ανθίζουν. λίπανση εκεί. Σταματήστε λίπανση άρδευση και ξηρό λουλούδι. Αν το δοχείο είναι μεγάλο, ενώ οι ρίζες δεν γεμίζει το χώρο, η ανθοφορία δεν θα.
 2. Δεν είναι αρκετό φως. Βάλτε το εργοστάσιο σε άμεσο ηλιακό φως, σε περίπτωση απουσίας του φωτός στο διαμέρισμα τα νότια παράθυρα για να οργανώσει συμπληρωματικό φωτισμό.
 3. Αν τα φύλλα με κίτρινο περίγραμμα, το φυτό έχει καταπιεσμένων ματιά για να ελέγξετε ρίζα και το στέλεχος σαπίζει. Τα φύλλα εξετάζονται για την παρουσία των λευκών μυγών και άλλων εντόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ασθένειες πελαργόνιο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα. Μπορούμε να πούμε ότι τα προβλήματα που προκύπτουν από την ακατάλληλη φροντίδα. Συχνά, παρασίτων ή ασθενειών ασκείται από το έδαφος ή ένα νέο φυτό που δεν έχουν περάσει έκθεση καραντίνα. Ως εκ τούτου, οι απαιτήσεις υγιεινής είναι σημαντικό, διότι για την εξάλειψη της ασθένειας στο σπίτι είναι δύσκολη.

Καλλωπιστικά φυτά στερηθεί με ξηρό αέρα, αζωτούχα λιπάσματα ή υπερβολικό τάισμα εμφάνιση περονόσπορου. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου θα κρατήσει το εργοστάσιο ή να πάρει τα μοσχεύματα.

Pelargonium: φροντίδα, διάδοση και μεταφύτευση στο σπίτι

Pelargonium - ένα φυτό της οικογένειας των Geraniaceae, είναι ευρέως γνωστό ως γεράνι. Ένα ενδημικό φυτό της Νότιας Αφρικής, το οποίο απαντάται στις ξηρές και θυελλώδεις περιοχές.

Γεράνι - ένα βότανο, θάμνος ή θάμνος. Λόγω unpretentiousness και πλούσια ανθοφορία, είναι πολύ δημοφιλής για εσωτερική, μπαλκόνι και κήπο αυξάνεται.

Η αγάπη του Pelargonium θρέψει όχι μόνο η Σοβιετική γιαγιά, αλλά και τους κατοίκους της Ευρώπης, διακόσμηση ενεργά μπαλκόνια και λότζες τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα φυτά που αναπτύσσονται σε μεγάλες γλάστρες, κατσαρόλες και «δωρεάν» το χώμα στον κήπο, ανθίζει μέσο.

ποικιλίες ειδών Pelargonium

Απλά Pelargonium γένος έχει περίπου 250 είδη, σύμφωνα με την οποία, με τη σειρά του, εμφανίζεται πολλές ποικιλίες.

Τα πιο δημοφιλή και κοινά είδη:

 1. Royal (aka grandiflora) - που χαρακτηρίζεται από μεγάλα λουλούδια με πέταλα χρώση ζωνική. Μέση, πάντα σκοτεινό και βελούδινη, και οι άκρες είναι πολύ φωτεινό?
 2. Plyuschelistnaya (ή του θυρεοειδούς) Pelargonium διαφορετικά γυαλιστερά φύλλα και τα πέταλα βελούδινη λουλούδια. Στελέχη της συνήθως αυξάνεται έως και 1 μέτρο σε μήκος, καθιστώντας το είδος του θυρεοειδούς δημοφιλές για τη διακόσμηση των μπαλκονιών και λότζες?
 3. Ζώνη - ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του είδους είναι μια διζωνική χρωματισμό των φύλλων, η ακμή είναι πάντα ελαφρώς ελαφρύτερο κέντρο. Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά είδη και με βάση αυτό εμφανίζεται πολλές ποικιλίες?
 4. Άγγελος διάφορα αρωματικά φύλλα και τα άνθη της, όπως πανσέδες. Το μόνο μειονέκτημα είναι η σταδιακή μείωση των χρωμάτων του φθινοπώρου?
 5. Αρωματικά Pelargonium αναπτυχθούν αρκετά μεγάλο και ως εκ τούτου χρησιμοποιούνται συχνά για κήπους εξωραϊσμού. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, γιατί έχει μια πολύ εύθραυστη στελέχη τα οποία μπορεί να σπάσει σε ισχυρούς ανέμους.

Φροντίδα στο σπίτι για αρχάριους

Από μόνη της, η φροντίδα των φυτών Pelargonium απλό, και είναι ιδανικό για αρχάριους κηπουρούς ή όποιον δεν αρέσει να βρωμίσει γύρω με τα φυτά. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες, και να παρακολουθεί την κατάσταση του γερανιού. Αν κάτι πάει στραβά, για παράδειγμα, να ξεχάσετε για το πότισμα των φυτών, τα πάντα θα είναι σαφές στην εμφάνιση.

Pelargonium - photophilous των φυτών μπορεί να αντέξει σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Το καλύτερο μέρος για την τοποθεσία του είναι νότια, ανατολικά ή δυτικά. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι ζεστός, πελαργόνιο μπορεί να «ρίξει» σχεδόν όλα τα φύλλα και τα άνθη παραμένουν μόνο.

Ως εκ τούτου, σε περιοχές με θερμά κλίματα, και στο ύψος του καλοκαιριού, είναι καλύτερα να αφαιρέσει το φυτό από τη νότια πλευρά. Αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια, δεδομένου ότι κίνηση δεν επηρεάζει τα γεράνια.

Σε γενικές γραμμές, ο φωτισμός θα πρέπει να είναι άνετο, ιδανικό φως της ημέρας είναι 16 ώρες. Με την έλλειψη του φωτός τα στελέχη αρχίζουν να επιμηκύνονται και το φυτό χάνει την καλή του εμφάνιση. Το καλοκαίρι γεράνια καλύτερη σταθεί στο μπαλκόνι ή στον κήπο, έτσι ώστε να είναι ακριβώς κάτω από τον ήλιο.

Κατά την επιλογή μιας θέσης και φωτισμού, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ειδών, τόσο αρωματικά πελαργόνιο προτιμά σκιασμένες θέσεις. Και για τα βασιλικά ανεπιθύμητων ειδών από το άμεσο ηλιακό φως, έτσι πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση στη νότια πλευρά.

Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στο ψυγείο μπορεί να βρεθεί στη δημοσίευσή μας στην περιοχή.

Σχετικά με την κατάλληλη κυκλάμινα φροντίδα στο σπίτι, διαβάστε αυτό το άρθρο.

Από εδώ θα μάθετε πώς να επιλέξετε το σχέδιο των πλακιδίων στο μπάνιο.

Θερμοκρασία και υγρασία

Οι συνθήκες θερμοκρασίας για Pelargonium, κατά προτίμηση μέτρια. Εκείνη δεν του αρέσει το κρύο ή μεγάλη θερμότητα.

 • καλοκαίρι - 20-22 βαθμούς?
 • χειμώνα - 16 βαθμούς?
 • Ορισμένα είδη μπορεί να αντέξει σύντομη ψύξη (π.χ. Pelargonium ζωνική αντέχουν πτώση της θερμοκρασίας έως 1).

Όσο για την υγρασία, θα ανταποκρίνεται στις συνήθεις δείκτες. Πρόσθετες διαβροχής (ψεκασμό) Pelargonium απαιτεί. Μια ακραία περίπτωση, είναι πολύ ξηρό αέρα κατά τη διάρκεια ενός κύματος καύσωνα. Αλλά πολύ υγρός αέρας μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και των στελεχών, καθώς και την εμφάνιση λοιμώξεων.

Επίσης, προσέξτε για την κυκλοφορία του αέρα. Πρέπει να είναι συνεχώς. Στο μπαγιάτικο εργοστάσιο στάσιμο αέρα θα αρχίσει να πονάει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι συχνές γεράνια πότισμα δεν είναι απαραίτητο. Πρέπει να καθοδηγείται η ξήρανση του εδάφους. Αλλά υπάρχουν κάποιοι κανόνες, το καλοκαίρι το χώμα πρέπει να είναι πάντα vlazhnovatoy (αλλά όχι βρεγμένο).

Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το χρόνο να πελαργόνιο νερό ή δεν είναι να ελέγξετε το χώμα στην αφή. Η άνω στρώση θα πρέπει να ξηραίνεται, αλλά από κάτω (περίπου 1 cm βάθος), η γη πρέπει να είναι vlazhnovatoy.

Όταν το πότισμα πρέπει να περιμένουμε για το νερό να στραγγίξει μέσα στο φρεάτιο. Μετά από 10 λεπτά, αποστράγγιση του υγρού και να περιμένουμε μέχρι να είναι εντελώς στραγγισμένο. Το πότισμα γίνεται καλύτερα σε ένα τηγάνι και ρίχνετε νερό κατευθείαν κάτω από τη ρίζα. Αυτό είναι γνωστό στους πιο έμπειρους κηπουρούς και ανθοπώλες. Αλλά ακόμα και αν κάνουμε όλα τα «συνήθη» - μην ανησυχείτε, το κύριο πράγμα στη συνέχεια αφαιρέστε την περίσσεια υγρού. Ο κανόνας αυτός ισχύει τόσο για το χειμώνα και το καλοκαίρι πότισμα.

Με λίπανση ακόμα πιο εύκολη. Είναι απαραίτητο να γίνει η περίοδος ανθοφορίας - περίπου από νωρίς την άνοιξη μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. λύση Ώρα για ανθοφόρα φυτά έφερε σε δύο εβδομάδες. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε πλούσια σε άζωτο λίπασμα δεν είναι. Η δοσολογία, ανατρέξτε στις οδηγίες της κάθε συγκεκριμένο λίπασμα.

Η Pelargonium μεταμόσχευση σχεδόν δεν χρειάζεται, η μόνη εξαίρεση είναι μεταφύτευση έρριζα απλά φυτά, αλλά λίγο αργότερα γι 'αυτό. Pelargonium αναπτύσσεται περίπου τρία χρόνια, έτσι, συνήθως, μόνο την αντικατάσταση της φυτικής γης για τη νέα (ένα μείγμα παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και το έδαφος στο οποίο το φυτό αναπτύσσεται ήδη).

καλλιεργούμενων φυτών θα πρέπει να είναι σε ετήσια βάση, κατά την έναρξη της περιόδου ανθοφορίας, δηλαδή νωρίς την άνοιξη. Συνήθως καθαρίζονται όλα τα κορυφαία δρομείς (πάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή). Αυτό σας επιτρέπει να κόψετε με ακρίβεια την αύξηση πλευρά Pelargonium και πλούσια ανθοφορία.

Χρώμα γεράνι, όπως ήδη αναφέρθηκε, από νωρίς την άνοιξη μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. ανθοφορία μορφή - μερικοί ομπρέλα ταξιανθία. Αυτά μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό χρώμα (ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα). Λουλούδια διαφέρουν επίσης ως προς το μέγεθος (σε μερικά είδη είναι μεγάλο, σαν ένα βασιλικό, άλλα είναι μικρότερο).

Αναπαραγωγή στο σπίτι

Pelargonium σπίτι μπορεί να αναπαράγει με δύο τρόπους: με σπόρους και με τη βοήθεια των μοσχευμάτων. Η πρώτη, κοινή όχι πολύ όταν μεγαλώσει στο σπίτι, καθώς είναι αρκετά δύσκολο.

Για πολλαπλασιασμό με σπόρους, την άνοιξη και ετοιμάζει ένα δοχείο γεμάτο με ελαφρύ χώμα. Οι σπόροι φυτεύτηκαν στο έδαφος και ποτίζονται τακτικά. Η πρώτη φορά που η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι 20-22 βαθμούς.

Στα μέσα του καλοκαιριού, τα νεαρά φυτά μεταμοσχεύονται σε ένα μίγμα φύλλων και χλοοτάπητα εδάφους με φώσφορο και άμμο. Σε αυτό το σεβαστό συστατικά που λαμβάνονται σε ίσες ποσότητες.

Για αγενούς πολλαπλασιασμού με μοσχεύματα λαμβάνονται ένα μικρό δοχείο (περίπου 19 cm σε διάμετρο). Για να ξεκινήσει στο κάτω μέρος είναι που αποστράγγιση, και στη συνέχεια χύνεται ένα μείγμα από τύρφη και άμμο.

Τα μοσχεύματα πρέπει να έχει 3-5 ζεύγη φύλλων, αλλά όχι λιγότερο από 2. Έχουν κοπεί ή κόμβο, ή λίγο πιο κάτω. Έκοψα τα μοσχεύματα απομακρύνονται κάτω ζεύγος των φύλλων αφήνοντας γυμνό «γραμμή».

Μετά την παρασκευή τα μοσχεύματα πρέπει να κάνουν τρύπες στο έδαφος κοντά στην άκρη του δοχείου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα μοσχεύματα πίσω, έτσι ώστε όλα τα φύλλα είναι πάνω από το έδαφος και τα ελαφρά συμπιέζεται το χώμα.

Τώρα πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες μέχρι τις ρίζες «καταπιάστηκε» με το χώμα. Μόνο τότε μπορούμε να το πότισμα των νεαρών φυτών. Μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού μεταμόσχευση πελαργόνιο σε γλάστρες μεγαλύτερο.

Pelargonium αν και ανθεκτικό φυτό, αλλά μπορεί επίσης μερικές φορές να είναι άρρωστος, συχνά οφείλεται σε ακατάλληλη φροντίδα.

 • γκρι μούχλα?
 • σκουριά?
 • Βερτισιλλίωση?
 • σήψη του στελέχους?
 • Άλλοι παθογόνοι μύκητες, λόγω της οποίας τα φύλλα και μίσχους εμφανίζονται διαφορετικά σημεία.

Αν το φυτό έχει αρχίσει να αναπτύσσει γκρι μούχλα, τότε αφήνει, βλαστούς, κλαδιά και ακόμη και τα βασικά πέταλα των λουλουδιών αρχίζει να εμφανίζεται γκρι πατίνα. Αυτό συμβαίνει λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, υγρασίας και απουσία αερισμού άφθονη άρδευση του.

 • παρατηρούν το καθεστώς της θερμοκρασίας το χειμώνα, που απαιτούνται για την Pelargonium?
 • αερίζετε τακτικά το δωμάτιο?
 • Μην τοποθετείτε τα φυτά κοντά ο ένας στον άλλο?
 • ξηρά ή την απομάκρυνση των νοσούντων φύλλα?
 • Δεν το νερό περισσότερο από μία φορά σε 10 ημέρες.

Rust μπορεί να ανιχνεύσει ομόκεντρους κύκλους καφέ στην εσωτερική πλευρά του φύλλου. Στην εξωτερική πλευρά της πλάκας θα είναι ορατή μόνο κίτρινους κύκλους.

Λόγοι: υγρασία, ανεπαρκή εξαερισμό.

Θεραπεία: είναι απαραίτητο να κόψει όλα τα φύλλα που επηρεάζονται και να θεραπεύσει το φυτό με ένα ρυθμό benlata διάλυμα 1 g ανά 1 λίτρο.

Η ασθένεια αυτή προκαλείται από έναν μύκητα που προσβάλλει το αγώγιμο σύστημα Pelargonium. Σε γεράνι σταδιακά ξεθωριάζει και τα φύλλα κιτρινίζουν. Καμία θεραπεία.

Στη βάση του στελέχους αρχίζει να αναδύεται και να αυξήσει την μαύρο σημείο. Σταδιακά σαπίζει το στέλεχος τελείως στη βάση. Η θεραπεία - είναι απούσα. Το περισσότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κόψει το στέλεχος από την κορυφή και την πρόληψη της νόσου. Οι λόγοι: πάρα πολύ νερό.

Έντομα που επηρεάζουν Pelargonium:

 1. Αλευρώδη - μια πολύ μικρή λευκή πεταλούδα. Αντ 'αυτού, έχει μικρά άσπρα προνύμφες είναι πάνω στο φυτό?
 2. Τα ακάρεα που βρέθηκαν στο κάτω πλευρά του φύλλου και η παρουσία τους μπορεί να ανιχνευθεί από ένα χαρακτηριστικό λεπτό ιστό επί του φυτού. Με την ήττα των ακάρεων αφήνει σταδιακά μαρμάρου λόγω της στέρησης των θρεπτικών ουσιών?
 3. Mealybug - ανιχνεύεται από τις χαρακτηριστικές συστάδες, όπως το βαμβάκι, στις μασχάλες των φύλλων και των στελεχών.

Κατά την απόκτηση του εργοστασίου ελέγξετε προσεκτικά για την παρουσία του αλευρώδη και mealybug. Αν βρεθεί ξαφνικά σημάδια παράσιτα ή οι ίδιοι - να εγκαταλείψουν την αγορά.

Πιθανά προβλήματα και τις λύσεις τους

Εκτός από την μόλυνση από διάφορες ασθένειες των φυτών και τα παράσιτα, και την πιθανή λιγότερο τρομερό πρόβλημα. συνήθως συμβαίνουν οφείλονται σε ακατάλληλη φροντίδα και αντιμετωπίζονται με την εξάλειψη των αιτιών.

Προβλήματα και λύσεις:

 1. Εάν τα φύλλα Pelargonium αρχίσει να κοκκινίζει, τότε η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και είναι αναγκαίο να ρυθμιστεί το επιθυμητό εύρος θερμοκρασίας?
 2. Όχι μόνο τα λουλούδια, αλλά ένας μεγάλος αριθμός των φύλλων - κάνετε πολλά λιπάσματα, να μειώσει τον αριθμό, και είναι καλύτερα να διακοπεί προσωρινά η τροφοδοσία?
 3. Κιτρίνισμα χαμηλότερα φύλλα - την έλλειψη υγρασίας και της έλλειψης εξαερισμού.

Σημαντική στη φροντίδα του αυτό το καταπληκτικό φυτό - είναι απλό να συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες ή το χρόνο για να διορθώσει την κατάσταση. Και το υπόλοιπο φυτό δεν προκαλεί δυσφορία και ευχαριστεί το μάτι με την ανθοφορία της.

Μερικές συμβουλές για το σχηματισμό πλούσια θάμνο Pelargonium εκεί στο επόμενο βίντεο.

Έκοψα βλαστήσουν μοσχεύματα γεράνια, για πρώτη φορά σε ένα ποτήρι νερό, έτσι ώστε να επιτρέπουν στο νερό οι ρίζες. Στη συνέχεια, να είστε βέβαιος να πάρει γεράνι ρίζες σε μια κατσαρόλα κατά τη φύτευση. Είμαι σε ένα διαμέρισμα είναι η πιο ειλικρινής λουλούδι, με εξαίρεση τα κακτοειδή.

1

Leave a Reply

42 − 32 =