αναπαραγωγής Pelargonium

Pelargonium: πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα. Pelargonium σπίτι: Φροντίδα

Είναι αρκετό για να πάει πίσω στο χρόνο μερικές δεκαετίες, για να δείτε πόσο δημοφιλής ήταν κάποτε το Pelargonium (γεράνι). Τώρα που έχει χάσει κάποια από την παλιά της αίγλη. Πολλοί καλλιεργητές δεν το επιλέγουν για το σπίτι τους, αναφορικά με τη μυρωδιά και κάποια απαξίωση. Και είναι μάταια, γιατί είναι πολύ ταπεινός και πολύ εύκολο για τη φροντίδα των φυτών.

ανθίζει Pelargonium πολύ άφθονα, και πόσες υπάρχουν ποικιλίες και χρώματα! Το ζήτημα του πώς να διαδώσει πελαργόνιο, δεν προκαλεί μεγάλη δυσκολία. Αυτό γίνεται με σπόρους και μοσχεύματα. Από τους σπόρους για να αυξηθεί το λουλούδι είναι αρκετά δύσκολο, αλλά μεγαλώνει αλλόκοτα νέα Pelargonium.

Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα ευκολότερη. Εκτός Pelargonium δωμάτιο παρέχει την απολύμανση του χώρου, όπως phytoncide έχει εξαιρετικές ιδιότητες. Δεν θα είναι σε κίνδυνο των αφίδων ήττα και κοντινότερους γείτονές της.

Ποια είναι τα διάφορα είδη των φυτών Pelargonium;

Το πιο δημοφιλές και πολλές είναι η ομάδα της διζωνικής Pelargonium. Αγαπούσε, ειδικά για τις μεγάλες ταξιανθία, με τη μορφή μιας σφαίρας, που έχουν συναρμολογηθεί από πολλά μικρά άνθη: λευκό, ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί ή μωβ. Τα φύλλα του Pelargonium διζωνικής, αν χωρίζεται σε διάφορες ζώνες χρώματος. Οι ταινίες μπορεί να είναι το γάλα, καφέ, ανοιχτό πράσινο χρώμα, γεγονός που καθιστά τα φύλλα πιο διακοσμητικά. Ομορφιά κάνει σύντομη παγετούς έως -9 βαθμούς, έτσι ώστε να μπορεί να καλλιεργηθεί με επιτυχία σε ανοιχτό γήπεδο από νωρίς την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Η δεύτερη κοινή ομάδα - Pelargonium plyuschelistnaya. Μοιάζει με κισσό και καλλιεργείται ως φυτό καλάθι. Τα φύλλα των γεράνια λιγότερο και μίσχοι κρέμεται προς τα κάτω και μπορεί να φθάσει μήκη μέχρι ένα μέτρο. Ως εκ τούτου, είναι πολύ δημοφιλής για οριζόντια περιποιημένος κήπος στις χώρες του Νότου. Σε κλίμα μας καλλιεργείται ως Pelargonium σπίτι. Η φροντίδα γι 'αυτήν είναι η ίδια όπως και για τις συμβατικές ποικιλίες. Για πολλούς το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι η έλλειψη των οσμών από τα φύλλα.

Ένα άλλο πολύ ωραία θέα - Royal Pelargonium. Καλείται επίσης το βασιλικό ή ευγενής, και είναι ίσως η πιο σωστή περιγραφή. Pelargonium έχει πολλές ποικιλίες με διπλά λουλούδια όμορφα μονο ή διαφοροποιημένα χρώματα.

Η τέταρτη ομάδα - ένα άρωμα Pelargonium. Έχουν μια περίεργη μυρωδιά, η οποία μπορεί να μοιάζουν με ένα λεμόνι, μέντα, τζίντζερ, καμφορά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το σχήμα των φύλλων - είναι πτεροειδή, τεμαχίζεται, γιατί φαίνεται terry.

Πέμπτη ομάδα αποτελείται από πολύ ασυνήθιστη και εντυπωσιακή violotsvetnye Pelargonium. Ήδη από το όνομα, είναι σαφές ότι τα άνθη των φυτών αυτών μοιάζουν βιόλα. Έχουν μια πολύ πλούσια ανθοφορία όλο το καλοκαίρι και μικρό μέγεθος.

1

Ζουμερό λογαριασμό Pelargonium για την όχι και τόσο πολλά είδη, μόνο περίπου δέκα. Θα χτυπήσει το μάτι με παράξενες μορφές. Συχνά χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει τραγούδια στο στυλ του μπονσάι. Πελαργόνια αυτού του είδους μπορεί να έχουν ακόμη και αγκάθια.

Πελαργόνια πρέπει να βρείτε ένα μέρος όπου θα λάβουν το φως του ήλιου για τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα. Τα πρώτα σημάδια της έλλειψης φωτός για τα φυτά γίνει ανοικτός χρωματισμός των φύλλων και την ανθοφορία πολύ αδύναμη. Pelargonium θετικά αντιδρούν με τον λαμπερό ήλιο και το καλοκαίρι το καλύτερο είναι να το φυτέψετε στον κήπο ή να ξεχωρίζει. Δύσκολα μπορεί να βρει ένα πιο ευέλικτο χορτάρι από Pelargonium. Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα είναι καλύτερο να γίνεται στο ημίφως, και μόνο όταν ο νεαρός γίνει ισχυρότερο δείγματα, την ενίσχυση του φωτισμού.

Geranium προτιμά πλούσιο χώμα οργανική ύλη, με ένα ουδέτερο ή ελαφρώς όξινο αντίδραση. Θα πρέπει να παρέχει μια καλή στρώση αποστράγγισης της διογκωμένης αργίλου. Τώρα είναι πολύ συνηθισμένο λόγους έτοιμοι για κάθε είδους φυτό που μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε ανθοπωλείο. Η αγορά τους, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στη σύνθεση και την οξύτητα. Για αυτο-εδάφους οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσει οκτώ μέρη χλοοτάπητας γης, δύο τμήματα της καλής χούμο και ένα μέρος άμμο χοντρή ποταμού. Μια τέτοια διατύπωση θα ήταν σχεδόν τέλεια.

Νερό - η πηγή της ζωής, γι 'αυτό είναι σημαντικό να είναι καλής ποιότητας. Για να εξασφαλιστεί η σωστή φροντίδα ενός συγκεκριμένου είδους Pelargonium, θα πρέπει να διερευνήσει τη βοτανική περιγραφή του. Royal Pelargonium, για παράδειγμα - πολύ κακό ματιά. Αυτό απαιτεί προσεκτική πότισμα και σωστή καθεστώς νερού. Κοινό για όλα τα είδη των χαρακτηριστικών είναι το γεγονός ότι το έδαφος μεταξύ των ποτισμάτων πρέπει να είναι στεγνό, γιατί το φυτό είναι πολύ ευαίσθητα σε υπερβολική υγρασία και μπορεί να προκαλέσει την αποσύνθεση ρίζας, η οποία αναμφίβολα θα οδηγήσει στο θάνατό του. Η υψηλή υγρασία έχει επίσης αρνητική επίδραση στην Pelargonium. Τα φύλλα αρχίζουν να κιτρινίζουν, και θα είναι η πρώτη ένδειξη υπερβολικής υγρασίας ή υπερβολική άρδευση. Μην αφήνετε το νερό στην κατσαρόλα. Μετά από 15-20 λεπτά από το πότισμα όλη η απαραίτητη υγρασία απορροφάται, και η περίσσεια πρέπει να αποστραγγίζονται.

Η ενεργή εφαρμογή σάλτσες αναγκαία την πιο έντονη περίοδο ανάπτυξης. Το καλοκαίρι θα πρέπει να ποτίζονται με διάλυμα λιπάσματος Pelargonium κάθε δύο εβδομάδες. Τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται σε επιδέσμους πρέπει να είναι φωσφόρου, αζώτου και καλίου. Τελευταία ενεργοποιεί την ανάπτυξη, αυξάνει την αντίσταση στο κρύο, και διάφορες ασθένειες. Ο φώσφορος είναι απαραίτητο για την καλή ανθοφορία και την ωρίμανση των σπόρων, και το άζωτο βοηθά να χτίσει πράσινη μάζα. Παρεμπιπτόντως, η περίσσεια του αζώτου στο έδαφος - είναι η αιτία της κακής ανθοφορίας, όπως πελαργόνιο περάσετε όλες τις δυνάμεις για την ανάπτυξη.

Μεταμόσχευση για φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει να πραγματοποιείται με την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος (συνήθως την άνοιξη, πριν από την ενεργό καλλιεργητικής περιόδου). Είναι αδύνατο να επιλέξετε Pelargonium πολύ μεγάλα pots, καθώς θα επηρεάσει την ομαλή ανάπτυξη θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα. Εάν η μονάδα είναι έτοιμη για την καλλιέργεια στο δρόμο, την άνοιξη του κάθεται σε κουτιά ή στο έδαφος (μετά τον παγετό δεν θα είναι μια απειλή). Το φθινόπωρο του ξεθάψουν και μεταμόσχευση σε ένα δοχείο και στη συνέχεια θα φορέσει το σπίτι.

Το χειμώνα, πελαργόνιο, καθώς και πολλά άλλα φυτά, έρχεται μια περίοδο ανάπαυσης. Αυτή τη στιγμή, να μειώσει το πότισμα μέγιστη και η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δεκαπέντε βαθμούς. Περιέχουν αγγεία Πελαργόνια πρέπει μακριά από πηγές θερμότητας.

Το ζήτημα του πώς να διαδώσει πελαργόνιο φροντίδα σπόρους κυρίως από έμπειρους κηπουρούς. Ο σκοπός αυτού του ενοχλητική υπόθεση είναι να πάρει τα πιο διακοσμητικά μορφές και ασυνήθιστο χρωματισμό. Ως εκ τούτου, μέσω του Διαδικτύου ή σε εξειδικευμένα καταστήματα για να αγοράσουν νέα είδη σπόρων Pelargonium. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με αυτόν τον τρόπο γίνεται καλύτερα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το μίγμα χώματος σχηματίζεται από άμμο και τύρφη (μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους τύρφη). Οι σπόροι πρέπει να σπείρουν σε υγρό έδαφος, έπειτα καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να δημιουργήσουν θερμοκήπιο συνθήκες. Από τη φύτευση των πρώτων βλαστών θα πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες. Όταν θα τα τρία πρώτα φύλλα, είναι δυνατόν να φιλοξενήσει Pelargonium. Η κύρια ρίζα απαιτείται prischipnut. Διεγείρει την ανάπτυξη ενός ισχυρού ριζικού συστήματος.

Pelargonium: πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα

Η πιο δημοφιλής είναι η αναπαραγωγή ενός γεράνι από τον εμβολιασμό. Είναι γρήγορο, εύκολο και εγγυάται ποσοστό επιβίωσης σχεδόν εκατό τοις εκατό. μοσχεύματα Pelargonium μπορεί να θέσει σε νερό μέχρι τις ρίζες. Στη συνέχεια, πρέπει να ξεριζωθεί.

Για τον πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα, χρησιμοποιείτε μόνο καθαρό εργαλεία, για να αποτρέψει τα μικρόβια για τα νωπά κομμένα. Το μαχαίρι πρέπει να είναι απότομη, προ-σκουπίστε με οινόπνευμα για την απολύμανση. μοσχεύματα Pelargonium μπορεί να εκριζώσει με τη μία, είναι απαραίτητο να λάβει ένα μεγάλο μίγμα των ποταμών άμμου και τύρφης. Πριν από τη φύτευση στο φέτα χώμα συνιστάται να στεγνώσει για μία ώρα, και στη συνέχεια βουτιά το σε ένα παράγοντα ανάπτυξης και σφυροκόπησε ξυλάνθρακα.

Το ριζικό σύστημα έχει αναπτυχθεί για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, μετά την οποία το κάθισμα μπορεί να είναι φυτά σε μεμονωμένες γλάστρες. Τα μοσχεύματα πρέπει να διεξαχθεί τον Ιανουάριο και ριζοβολία τους νέους δείγματα σε θερμοκρασία δώδεκα βαθμούς. Για τα μοσχεύματα κόβονται ακραίο τμήμα του βλαστού με δύο ή τρία φύλλα. Για να δώσετε στο φυτό μια όμορφη και ευτυχισμένη ανθοφορία θάμνος, τους νέους Pelargonium πρέπει prischipnut στο πέμπτο ή έκτο φύλλο.

επηρεάζεται πολύ συχνά γεράνι «rzhavchinoy9raquo?. Αυτή η ασθένεια είναι μια μυκητιασική φύση, και αν δεν αντιμετωπίζουν άμεσα το μολυσμένο αντίγραφο, μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί και σε άλλα λουλούδια. Και η αντίθετη κατάσταση: στη συλλογή των φυτών εσωτερικού χώρου εμφανίστηκε αυτήν την ασθένεια, και αν ο χρόνος δεν αναλάβει δράση, για να μπορέσει να σταθεί και πελαργόνιο. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει το χαρακτήρα της ζημίας, «rzhavchine9raquo?.

Μια άλλη πολύ συχνή νόσος, η οποία έχει μια μυκητιασική φύσης - μια «μαύρη πόδι». πιο συχνά επηρεάζει τα μοσχεύματα που έχουν μπει στο νερό για την ανάδειξη των ριζών. Τα μολυσμένα αντικείμενα είναι καλύτερο απλά να καταστρέψουν. Αν η ασθένεια έχει υποστεί ώριμο φυτό, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αποθηκεύσετε ή να λάβει μοσχεύματα, έτσι ώστε να μην χάσουμε αυτό το είδος.

Επίσης επηρεάζονται αλευρώδη Pelargonium. Μικρά έντομα είναι ορατά με γυμνό μάτι. Αν δεν είναι τόσο πολύ, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να συλλέξει το χέρι. Αλλά είναι καλύτερα να μην ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία και επεξεργασμένων με εντομοκτόνο φυτών. Από τους δημοφιλείς τρόπους αξίζει να σημειωθεί η έγχυση του σπρέι σκόρδου. Η εμφάνιση του αλευρώδη προκαλεί υπερβολική υγρασία στο έδαφος.

Pelargonium για τον εξωραϊσμό του δρόμου

Αν θέλετε ένα όμορφο κήπο ετήσιο ζιζάνιο, το οποίο αντέχει ακόμα και τον ξηρό αέρα, είναι, φυσικά, πελαργόνιο. Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα σας επιτρέπει να πάρετε γρήγορα ένα ανθεκτικό φυτό για τη θερινή περίοδο και τα περιεχόμενα στο ανοιχτό πεδίο. Pelargonium κερδίζει δημοτικότητα στην ανθοκομία κήπο, αυτό οφείλεται στην υψηλή διακοσμητικά του. Ομορφιά είναι ενεργά χρησιμοποιείται για την λότζες εξωραϊσμό και μπαλκόνια ως φυτό καλάθι.

Ειδικά όμορφα στη βεράντα ή στη βεράντα παρέα με πολύχρωμα μονοετή: λουίζα, λοβηλία, πετούνια, βάλσαμο θα δούμε Pelargonium. Φωτογραφίες επιτρέπει να ελέγξει οπτικά την ακρίβεια ενός τέτοιου συνδυασμού των φυτών.

Αν φύτευση θάμνων ενιαία μονάδα, τότε το κλάδεμα είναι απολύτως απαραίτητο, θα παρέχει ένα ωραίο σχήμα.

Πολλαπλασιασμός των φυτών Pelargonium σπίτι

 • Στην καθημερινή ζωή είναι πιο συχνά ονομάζεται Pelargonium γεράνι και δεν υπάρχει κανένας παραγωγός που δεν έχει εκπληρώσει τις γλάστρες φυτών. Pelargonium και Geranium σχετίζονται γένη από την οικογένεια του γερανιού. Στο σπίτι, η πιο κοινή είναι Pelargonium και γεράνι παρτέρια στο δρόμο αυξάνεται, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για να καλέσετε αυτούς τους δύο τύπους γεράνια.

  Αυτό το λουλούδι έχει πολλά είδη (πάνω από 250) και έχει ένα λευκό, ροζ και κόκκινα λουλούδια που της χρώματα, αλλά το ανακατεύουμε με άλλα φυτά δεν είναι δυνατή.

  Γεράνι μπορεί να καλλιεργηθεί με διάφορους τρόπους, και να ασχοληθεί μαζί τους, θα πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά.

  Τις περισσότερες φορές, τα διαζύγια πελαργόνιο

  Αλλά πολλαπλασιασμό σπόρων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της ποικιλίας ιδιότητες των φυτών, όπως τα λουλούδια ή διαφοροποιημένα χρωματισμό των φύλλων. Όταν μοσχεύματα, διαίρεση του Μπους διακοσμητικό σημάδια δεν αλλάζουν.

  Pelargonium πολύ απλά να αραιώνεται με την βοήθεια της διάδοσης. Η σωστή προσέγγιση εγγυάται έως και ποσοστό επιβίωσης 90 τοις εκατό των φυτών. Είναι καταλληλότερο για τον πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα νωρίς την άνοιξη ή νωρίς το φθινόπωρο. Εάν είναι απαραίτητο, αραιώστε γεράνι χειμώνα, αλλά το ποσοστό επιβίωσης στην περίπτωση αυτή είναι χαμηλότερη.

  Για όλες τις εποχές έχουν τη δική τους ιδιαίτερη μοσχεύματα φύτευση.

  Για μοσχεύματα που λαμβάνονται ώριμα φυτά που χρειάζονται κλάδεμα μετά το χειμώνα.

  Κλάδεμα όφελος άνοιξη ενηλίκων θάμνο, καθώς οδηγεί στο σχηματισμό των βλαστών και των νεαρών βλαστών.

  Οι περιτομή κλαδιά επιλέγονται ισχυρή βλαστοί κόβονται σε 12 cm σε γωνία 45 μοιρών. Στην επάνω αριστερή γωνία, δεν είναι πάνω από 4 φύλλα. Οι βλαστοί δεν πρέπει να είναι ξυλώδη, μόνο νεότεροι. Με την παρουσία των μίσχο, κόβεται. Φέτες των μοσχευμάτων σε επεξεργασία με ενεργό άνθρακα ή σφυροκόπησε ή kornevinom.

  Απλή ποικιλίες Pelargonium μπορεί να τεθεί σε νερό για ριζοβολία, μικρογραφία ίδιου τύπου απαραίτητα φυτεύονται στο έδαφος.

  Τα παρασκευασμένα μοσχεύματα ξηραίνονται σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το φως του ήλιου επί 4 ώρα. Μετά από αυτό, οι βλαστοί μπορούν να φυτευτούν σε γλάστρες ή ποτό. Κατά τη διάρκεια του πολλαπλασιασμού των γεράνια την άνοιξη, τα φυτά ανθίζουν τον Ιούνιο.

  Στο μητρικό υγρό έχει ληφθεί ρηχά, επιμήκη κατσαρόλα ή κουτί του δενδρυλλίου. Μπορείτε να πάρετε πλαστικά ποτήρια ή μικρά αγγεία.

  Σε οποιαδήποτε ιδιότητα πρέπει να είναι ανοίγματα για την περίσσεια του νερού.

  Το δοχείο γεμίζεται αποστράγγιση, κορυφαίο χώμα πηγαίνει. Το έδαφος μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας ή να αγοράσετε ένα αστάρι έτοιμο το σκοπό στο κατάστημα.

  Εδάφους που λαμβάνονται:

  • δύο μέρη φυλλόχωμα ή τύρφη,
  • μέρος άμμο, τμήμα κάρβουνο,
  • δύο κομμάτια του εδάφους χλοοτάπητα.

  Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται πλήρως, η προκύπτουσα χώμα πρέπει να είναι φωτεινό και ευάερο.

  Το παρασκευάζονται ή αγοράζονται έδαφος φρύξη σε έναν φούρνο στους 200 βαθμούς. Πριν από τη φύτευση μοσχευμάτων βρεγμένο χώμα να ξεκινήσετε φύτευσης μετά την αποστράγγιση υπερβολική υγρασία.

  Εάν κάρβουνο δεν είναι παρούσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου, μια συστημική μυκητοκτόνο. Μια τέτοια προετοιμασία τους λόγους, εγγυάται την προστασία των φυτών από σήψη.

  Τα μοσχεύματα υγρό τοποθετημένες σε σειρές σε απόσταση 5 cm από κάθε φυτό. Τα κύπελλα σε ένα εργοστάσιο. Μετά τη φύτευση, το χώμα γύρω από τη βάση των μοσχευμάτων υγρανθεί.

  Κάθε κοπή σε ένα χωριστό κύπελλο

  Ειδική φροντίδα δεν είναι απαραίτητη για την βλάστηση των μοσχευμάτων. Το πότισμα πρέπει να πραγματοποιείται μετά την ξήρανση της γης. Στο ξηρό αέρα στο δωμάτιο, έκανε επιπλέον ψεκασμός. Μοσχεύματα αναπτύσσονται καλά σε περίπου 18 έως 24 βαθμούς. Κατά υπερβαίνει ή μείωση αυτών των δεικτών μοσχεύματα βιωσιμότητα μειώνεται.

  μοσχεύματα Γεράνι δεν απαιτούν την τοποθέτηση στις συνθήκες θερμοκηπίου, υψηλή υγρασία οδηγεί σε ασθένειες μυκήτων και το θάνατο των φυτών.

  Μετά από τρεις εβδομάδες, οι ρίζες φαίνονται. Στα φυτώρια, νέα φύλλα. Μετά από 1 μήνα, η μικρή γεράνι πρέπει να καθίσουν.

  Μοσχεύματα το φθινόπωρο παρόμοιο με το ελατήριο. Τα φυτά φυτεύονται το φθινόπωρο ανθίζουν την άνοιξη. Νεαρά Pelargonium το ελατήριο καθίσταται πλούσια θάμνο, το οποίο μπορεί να κοπεί και πάλι για περαιτέρω αναπαραγωγή.

  Χειμώνας μοσχεύματα έχει τα δικά της προβλήματα, όπως Pelargonium επιβίωση σε αυτή την περίπτωση μικρότερες. Τα μοσχεύματα επιλέγονται καθώς και την άνοιξη και το φθινόπωρο μοσχεύματα. Κατά τη φύτευση μοσχεύματα, απαιτούν μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο και την επέκταση του φωτός της ημέρας. Η διάρκεια του φωτισμού θα πρέπει να είναι περίπου 14 ώρες.

  Νέοι θάμνο γεράνι

  Πολλαπλασιασμός με σπόρους είναι, επίσης, δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ειδικά σε είδη δενδρυλλίων μπορεί να είναι διαφορετικές από τα μητρικά φυτά. Πολλαπλασιάζονται με σπόρους και οι ποικιλίες και τα υβρίδια. Στην περίπτωση αυτή, τα προκύπτοντα φυτά έχουν ιδιαίτερες διακοσμητικές διαφορές ως προς τη μορφή διακοσμητικά φυλλώματα και λουλούδια.

  Η καλύτερη εποχή για τη σπορά είναι στη μέση του χειμώνα. Αλλά μερικοί καλλιεργητές να γίνει αυτό όλο το χρόνο. Κατά τη σπορά, τον Ιανουάριο, το καλοκαίρι μπορείτε να πάρετε υγιείς και ανθοφόρα φυτά.

  Για να περιορίσει ή λουλούδια φύτευση κρεβάτια, αυτή η επιλογή λειτουργεί καλύτερα. Οι σπόροι που λαμβάνονται μεγάλο αριθμό νεαρών φυτών. Επίσης, αυτά τα χρώματα μεγάλη εμφάνιση στο μπαλκόνι ή μεγάλο παράθυρο.

  Για τη φύτευση δενδρυλλίων λαμβάνονται ταινίες ή απλό κουτί φυτωρίου, η οποία είναι γεμάτη με ένα ειδικό υπόστρωμα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το στρώμα αποστράγγισης, για να είναι δυνατόν να πάρετε μικρές περλίτη ή διογκωμένη άργιλο. Λάβει μέρος τύρφη, λίγη άμμο, δύο τμήματα του χλοοτάπητα του εδάφους.

  Σπόροι μπορούν να σπαρθούν 1-2 κομμάτια σε δισκίο τύρφη.

  Ready-εδάφους πυρώνεται, στη συνέχεια, χύνεται ένα διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου ή συστημική μυκητοκτόνο. Αυτή η θεραπεία προστατεύει το σπόρο από μούχλα και την αποσύνθεση.

  1. Οι σπόροι διανέμονται πάνω από την επιφάνεια του υγρανθέντος εδάφους σε απόσταση περίπου 5 cm μεταξύ τους.
  2. Ψεκάστε ένα λεπτό στρώμα του εδάφους (2 χιλιοστά).
  3. Το πότισμα γίνεται με ένα ψεκαστήρα.
  4. Το κουτί με τους σπόρους σε ένα ζεστό και φωτεινό χώρο, που καλύπτεται ταινία.
  5. Μία φορά την ημέρα φύτευσης αερίζεται.
  6. Η θερμοκρασία δωματίου θα πρέπει να είναι ίση με 20-25 βαθμούς.
  7. Κατά την ξήρανση του εδάφους υγραίνεται με ψεκασμό. Αυτό προστατεύει τους σπόρους από το να παρασυρθούν.
  8. Δύο εβδομάδες αργότερα, οι βλαστοί εμφανίζονται.
  9. Η μεμβράνη αφαιρείται.
  10. Για ενεργά αναπτυσσόμενη οι βλαστοί τόνισε.
  11. Για τα φυτάρια που δεν είναι τεντωμένο, θα πρέπει να μειώσει τη θερμοκρασία στους 18 βαθμούς.

  Παρακολούθηση φροντίδα για τα σπορόφυτα δεν είναι ένα πρόβλημα.

  Μικρές Pelargonium από σπόρους, ένα αληθινό φύλλο

  Όταν μπορούν να κάθονται τα 4 φύλλα των νεαρών δενδρυλλίων.

  Αν μια ισχυρή γεράνι βλάστησης θάμνο, έκανε τη διαίρεση του Μπους. Πριν καθίσματα, αν έχετε την ευκαιρία να φυτέψουν ένα φυτό στον υπαίθριο χώρο, τότε αυτή η επιλογή είναι η καλύτερη. Όταν μεταφύτευση πίσω στη ρίζα του δοχείου διαιρείται, και εδράζονται ελαφρά κομμένα σε ξεχωριστούς περιέκτες.

  Στο κάτω μέρος της γλάστρας είναι γεμάτο αποστράγγιση και του εδάφους. Το έδαφος είναι κατασκευασμένο από τύρφη, άμμο και χλοοτάπητας γης. Το φυτό μεταφυτεύεται από την κορυφή για να γεμίσουν τη γη. Μετά τη φύτευση, το χώμα συμπιέζεται ελαφρώς. Μια-δυο μέρες έκανε το πότισμα.

  Πότε είναι καλύτερα να μεταμοσχεύσει Γεράνι;

  Την άνοιξη, τα μοσχεύματα έχουν μια καλύτερη δυνατότητα να λάβουν γρήγορα ρίζα και να αναπτυχθούν. Η βλάστηση εμφανίζεται σε αυτή την περίπτωση πριν από την υπερανάπτυξη του θάμνου.

  Το φθινόπωρο, τα μοσχεύματα θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από την περίοδο ανάπαυσης, εξασφαλίζει μια καλύτερη βαθμό επιβίωσης των γεράνι.

  Χειμώνας Pelargonium μπορούν να μεταμοσχευθούν σε όλο το χειμώνα, αλλά σε αυτή την περίπτωση, τα φυτά χρειάζονται περισσότερη προσοχή και επιπλέον φωτισμό.

  Διάδοση των μοσχευμάτων Pelargonium: Βίντεο

  Pelargonium επιτρέπει να διακοσμήσετε περβάζια, μπαλκόνια και πρασιές. Το φυτό αυτό είναι η σωστή φύτευση σας επιτρέπει να απολαύσετε λεπτή φύλλα του και τα όμορφα λουλούδια όλο το χρόνο.

  13 Ιανουαρίου, 2017 | 15:05

  Προσπάθησε κάθισμα, αλλά δεν λαμβάνουν μοσχεύματα ριζών, μαραίνονται και να αναπτυχθούν ... Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω: (

  14 του Γενάρη του 2017 | 17:56

  Προσπαθήστε να ρίζα στο νερό στην αρχή, αλλά είναι συνήθως πολύ εύκολο γεράνια θα αυξηθούν χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση. Την άνοιξη, μπορείτε να κάνετε άλλη μια προσπάθεια - μια καλή στιγμή για την ανάπτυξη.

  12 Μάρτη του 2017 | 13:22

  Θα αναπαράγονται πολλά πελαργόνιο και γεράνι. Μοσχεύματα περάσματα δεν είναι πάντα επιτυχής, υπάρχουν επιθέσεις του συνόλου, ακόμα και αν το κάνω πάντα με τον ίδιο τρόπο. Ζωνική ξηραίνεται κατ 'ανάγκην.

  Cook διαφανή κύπελλα, τρύπες αποστράγγισης. Οικόπεδο Ogorodnaya με την προσθήκη της αγοράς.

  Σπιτάκι με ζεστό νερό και το μαγγάνιο στάση έως ότου στεγνώσει μοσχεύματα τμήματα μέσα σε 3 ώρες.

  Στο νερό, επίσης, ριζώνει. Συμβαίνει ότι ένα από τα κοπής από την πέμπτη ημέρα της ρίζας φαίνεται, και το άλλο με οποιονδήποτε τρόπο. Το ποσοστό επιβίωσης είναι γρήγορη, αν η μητέρα Μπους λήφθηκε με τον ίδιο. Αν ο σπόρος να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα, ή τίποτα δεν σε όλα.

  Τώρα έχω βάλει τα μοσχεύματα να στεγνώσει - 5 τεμ. «Παίρνω» πολύ όμορφη. Μετά από να περάσει η ώρα, να κάνει τρύπες στο έδαφος με ένα μολύβι. τοποθετήστε την κοπή, το χώμα σφιχτά και να λυμαίνονται στην κορυφή χύστε ξηρού ότι υπάρχει λιγότερη εξάτμιση. Κύπελλα θέσει σε ένα ελαφρύ μέρος, αλλά δεν είναι ηλιόλουστη. Εβδομάδα όχι στο νερό. Θα φανεί όταν είναι απαραίτητο στα διαφανή κύπελλα.

  12 Μάρτη του 2017 | 14:31

  Naila, σας ευχαριστώ για τη λεπτομερή λογαριασμό σας ριζοβολία.

  Διάδοση μοσχεύματα Pelargonium: οι βασικές αρχές της επιτυχούς ριζοβολία

  • Δείτε την πλήρη εικόνα

  Pelargonium: γενικές πληροφορίες

  Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα: το INS και outs

  Τεχνολογία μόσχευμα Pelargonium

  Δυσκολίες στη φροντίδα για τους νέους μέχρι

  Φυτό από την οικογένεια του γερανιού, η οποία έχει γίνει ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό της ζωής, το τέλος του χειμώνα δεν φαίνεται πολύ ελκυστική. Μοσχεύματα σας επιτρέπει να ανανεώσετε την παλιά κυψέλη και να πάρει τη φύτευση υλικό για την εκτροφή νεαρών χρώματα.

  Καλλιέργειες από την Ινδία και τη Νότια Αφρική. Στο τέλος της XVI- αρχές του XVII αιώνα, το φυτό έχει πήρε στην Αγγλία ναύτες έφερε στο βοτανολόγοι Royal Gardens. Η Ευρώπη συναντήθηκαν στα τέλη του Pelargonium XVII- αρχές του XVIII αιώνα.

  Βρετανός επιστήμονας Γιώργος Tradeskan που ασχολούνται με την εκτροφή αυτού του λουλουδιού. Κάθε νέα ποικιλία που ονομάζεται άγγελος. Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς - πολύχρωμα φυτά, νάνος είδη Pelargonium με δύο μονά και διπλά άνθη.

  Τώρα οι βιολόγοι γνωρίζουν περίπου 280 είδη του πολιτισμού. Αυτό ετήσιων και πολυετών ποωδών φυτών, θάμνων και θάμνους.

  Pelargonium κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο την αγάπη και την επαγγελματική κηπουροί, και μόλις τους οπαδούς των φυτών εσωτερικού χώρου. Είναι απαιτητικών για τη φροντίδα, εύκολο να αναπαραχθούν, εκπέμπουν μεγάλες, πολύχρωμα άνθη. Το λουλούδι χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ως στέκι κατάρριψης φυτά, που κοσμούν τα μπαλκόνια και τις περιοχές κήπο.

  Το φυτό αυτό είναι συχνά αναφέρεται ως ανθισμένα γεράνια. Στην καθημερινή ζωή, αυτό ονομάζεται «Kalachik». Το ίδιο το όνομα του γένους προέρχεται από την ελληνική λέξη «πίτα»: ένα μεγάλο κάψας έμοιαζε πάρα πολύ έντονα το ράμφος του πουλιού.

  Δείτε το απαντώνται συχνότερα στις περβάζια παραθύρων, - διζωνική πελαργόνιο:

  • Για να το παχύ μίσχους (ύψος 30 έως 80 cm) είναι προσαρτημένα εφηβικά φύλλα με έντονη οσμή. Είναι διακοσμημένα με σκούρα ομόκεντρους κύκλους.
  • Μέσα από αυτό το φυτό μοτίβο έχει λάβει ένα άλλο όνομα - συνορεύει Pelargonium. Bright ταξιανθία, ομπρέλες αποτελούνται από απλά ή διπλά λουλούδια. σκιά τους είναι λευκό, ροζ, βατόμουρο, πορτοκάλι, κόκκινο ή κεράσι.
  • Διαίρεση του Μπους καλλιεργούμενο φυτό, τους σπόρους ή τα μοσχεύματα. Αν θέλετε να πάρετε ένα ανθισμένο γεράνι, το συντομότερο δυνατό, είναι απαραίτητο να σταθώ στην τελευταία μέθοδος. Με τη μέθοδο αυτή, ένα νέο πολυετές διατηρούν όλες τις ιδιότητες των μητρικών ποικιλιών.

  Pelargonium - αρχαίο φυτό εσωτερικού χώρου, έχει αναγνωριστεί για την απλότητα και την ομορφιά της.

  Πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα: το INS και outs

  Βασικά προμήθεια φυτικού υλικού μπορεί να είναι όλο το χρόνο, αλλά την άνοιξη θα ριζώσει πιο γρήγορα. Ο λόγος - η αρχή της ενεργού ροή σφρίγος. Ζώνης και Pelargonium plyuschelistnym αυτό θα απαιτούσε από 2 εβδομάδες, ένα βασιλικό - έως και 4 εβδομάδες αρωματικά - έως 6 εβδομάδες. Όταν μοσχεύματα το χειμώνα ή το φθινόπωρο εμφάνιση των ριζών πρέπει να περιμένουμε διπλάσιο χρόνο. Αν οι βιολογικές διεργασίες στους ιστούς του φυτού ενηλίκων αναστολή, που γενικά δεν μπορεί να εμφανιστεί.

  Νέοι Pelargonium αυξηθεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, θα φτάσει μέχρι και κάτω από το φυσικό φως. Κατά τους χειμερινούς μήνες, θα χάσουν την αρχική τους πυκνότητα. Την άνοιξη το εργοστάσιο θα πρέπει να κοπεί χωρίς οίκτο.

  Η πιο ευνοϊκή περίοδος για τη διάδοση των λουλουδιών - άνοιξη και το καλοκαίρι.

  Ιδιαίτερα ανησυχούμε για πολυετή φυτά του μαστού δεν είναι απαραίτητη: οι κλάδοι πρέπει να κοπεί σχεδόν στη ρίζα, αφήνοντας ένα 1-2 cm στέλεχος. Λανθανόντων οφθαλμών σε αυτό το κομμάτι της άνθιση το καλοκαίρι, επιστρέφοντας στην προηγούμενη Pelargonium μεγαλείο. Kalachik όλες τις δυνάμεις τους «ρίξει» στην ανάπτυξη νέων δραστικών καταστημάτων ανθοφορία.

  Μυστικά στα μοσχεύματα:

  1. Οι περισσότεροι ρίζα εύκολα και γρήγορα μεγαλώνουν παχύ ακραία μοσχεύματα. Αποδράστε για αναπαραγωγή, αν έχει τουλάχιστον 2 ζεύγη φύλλων. Μόνο σε αυτή την περίπτωση έχει αρκετή δύναμη για να ριζώσει.
  2. Όλα τα μπουμπούκια, τα βέλη λουλούδι αποκοπεί, χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν θα ήταν συγγνώμη γι 'αυτούς, είναι ένα πρέπει να κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση, πελαργόνιο «παρασύρονται» άνθηση και «ξεχνούν» να ριζώσει.
  3. μοσχεύματα Harvest μόνο καθαρό μέσο. Μαχαίρι σκούπισε με το αλκοόλ πριν από την αποκοπή με κάθε νέα γεράνι: μειώνει την πιθανότητα της πιθανής μεταφοράς της νόσου από τα μολυσμένα με υγιή φυτά.
  4. Οι βλαστοί κόβονται καλά ριζώσουν σε ένα ειδικά προετοιμασμένο έδαφος. Αυτός ο εκκινητής με την προσθήκη της άμμου και βερμικουλίτη.
  5. Για την επιτυχή μεταμόσχευση είναι σημαντικό να επιλέξετε τον καλύτερο χρόνο και τις κατάλληλες βλαστούς.

  Τεχνολογία μόσχευμα Pelargonium

  Αναπαραγωγή up - επιχειρήσεων απλό. Η σειρά ενεργειών:

  1. Προετοιμάστε μήκος μοσχεύματα 5-7 cm κάτω κοπή (λοξό) -. Αμέσως κάτω από το νεφρό, το άνω (προς τα εμπρός) - πάνω από το νεφρό.
  2. Πρώτες άδεια για 2-3 ώρες σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Οι άκρες των μοσχευμάτων στεγνώσει και να πάρει την ταινία.
  3. Φέτα πασπαλισμένα με σκόνη σκόνη άνθρακα ή Kornevina για την πρόληψη της σήψης.
  4. Ετοιμάστε πλαστικά ποτήρια, έχοντας κάνει τις τρύπες αποστράγγισης.
  5. Γεμίστε το δοχείο με το χώμα.
  6. Υγράνετε το υπόστρωμα. Συνιστάται βραστό επεξεργασίας νερού και ένα συμπυκνωμένο διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για να σκοτώσει τα παράσιτα.
  7. Το ψυχρό έδαφος ώση κοτσάνι 2-2.5 cm.
  8. βλαστοί Beakers αποθηκεύτηκαν σε μια θερμοκρασία από 20 έως 220 C. μοσχεύματα Pelargonium καμία πρόσθετη κάλυψη απαιτεί. Θα χρειαστούν, αν τα φύλλα γύρισε κίτρινα και μαραμένα.
  9. Αυτά τα λουλούδια κρυμμένο κάτω από μια τράπεζα ή ένα μεγαλύτερο διαφανές γυαλί για λίγες μέρες. Παρατηρώντας μια βελτίωση στην κατάσταση των φυτών, «θερμοκηπίου» καθαρό.

  Μετά τις πρώτες κοπές άφθονο πότισμα «ποτίζονται» με προσοχή. Οι ρίζες των φυτών είναι ακόμα εκεί, έτσι ώστε το υγρό δεν πρέπει να είναι πολύ. Ισχυρή υπεράρδευση οδηγήσει σε σήψη των νέων Pelargonium. Ψεκάστε οι βλαστοί δεν χρειάζονται. Η επιτυχία της μεταμόσχευσης πω ρίζες που φαίνονται μέσα από τα διαφανή τοιχώματα του κυπέλλου. Παγιδευμένη στο φυτό είναι ενεργά αυξάνεται και σχηματίζουν νέα φύλλα.

  Flower μεταμοσχευθούν σε μια κατσαρόλα με την παρουσία των υπόγειων βλαστών γύρω από την περίμετρο του δοχείου.

  Ορισμένοι γνώστες της Pelargonium αγόρασε για αναπαραγωγή ειδικές δισκία τύρφης. Αυξάνουν σε όγκο, εάν η να μουλιάσουν για 1-2 λεπτά σε ζεστό νερό.

  Στο κέντρο του δισκίου έχει μια εσοχή όπου εισάγεται υλικό φύτευσης. Η κατασκευή τοποθετείται στο εσωτερικό του διαθέσιμου κύπελλο και περιμένετε για την εμφάνιση των ριζών από την οπή αποστράγγισης. τεχνολογία Pelargonium μεταμόσχευση είναι σωστή υλικά αντικείμενο εργασίας και την παροχή προϋποθέσεις για την ίδρυσή του.

  Δυσκολίες στη φροντίδα για τους νέους μέχρι

  Παγιδευμένη στο εργοστάσιο «θα σηματοδοτήσει» συνθήκες κράτησης τους εμφάνιση κατάχρησης. Επίσης Pelargonium προκαλούν παράσιτα και τις ασθένειες των φυτών εσωτερικού χώρου κόπο.

  Προβλήματα και λύσεις τους:

  • Κιτρινισμένα χαμηλότερα φύλλα. Με την έλλειψη υγρασίας στεγνώσει μόνο τις άκρες τους. Αν Pelargonium έχουν γεμίσει ολόκληρο το φύλλο θα μαραθεί.
  • Οι άκρες των φύλλων γίνονται κόκκινα. Plant κρύο. Το χειμώνα, είναι απαραίτητο να κατσαρόλα μέχρι να ωθήσει μακριά από το παράθυρο.
  • Σκοτεινό βάση του βλαστού. Γεράνι χτύπησε μελάνωση. Λουλούδι θα πρέπει να καταστρέψει. Αιτία της ασθένειας - η συσσώρευση υγρασίας, σταθερό έδαφος.
  • Οι μίσχοι γίνονται γυμνά. Λίγο φως.
  • Τα φύλλα καλύπτονται με γκρι μούχλα. Αυτό είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προκαλείται από την υπερβολική υγρασία. Εξοικονόμηση μέτρα - αφαίρεση των τμημάτων που μυκητοκτόνων επεξεργασίας.
  • Υγιή όψη πελαργόνιο καιρό ανθίζει. Ταξιανθία δεν σχηματίζεται λόγω της πολύ ζεστό αέρα το χειμώνα.
  • Από τα φύλλα κιτρίνισμα λεκέδες. Τέτοια Kalachik χτύπησε σκουριά.

  Η γνώση σχετικά με τους κανόνες της φροντίδας για τα έρριζα μοσχεύματα Pelargonium βοήθεια τους κρατήσει υγιή και νεανική εμφάνιση.

  Περιοδική περικοπή έως και σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσετε παλιό εργοστάσιο και την ίδια στιγμή να προμηθεύονται πρώτες ύλες για την καλλιέργεια των νέων θάμνων. Η ανταμοιβή για τις προσπάθειές σας - χαριτωμένο, λαμπρά ανθοφορία γεράνι στο περβάζι.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βίντεο.

  • Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια

  Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι η Pelargonium και γεράνι - είναι ένα και το αυτό, στην πραγματικότητα είναι διαφορετικά είδη, αν και συναφών, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. μοσχεύματα Pelargonium και okorenyayutsya και νερό.

  • Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια

  Ενδιαφέρον σε όλο τον κήπο και τον κήπο

  Το φόρουμ είναι ένα ερώτημα αναπάντητο, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες, και θα σας βοηθήσει.

  Ζωντανά τώρα

  (C) 2012-2018 MegaOgorod.kom - Εφημερίδα των κατοίκων του καλοκαιριού και οι κηπουροί.

  1
 • Leave a Reply

  95 − 86 =